"Real" sutriuškino "Bayern" ir po 12 metų pertraukos pateko į Čempionų lygos finalą (VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje buvo sužaistos atsakomosios pusfinalio rungtynės

"Allianz" stadione Miuncheno "Bayern" klubas netikėtai buvo sutriuškintas. Madrido "Real" futbolininkai rezultatu 0-4 pažemino bavarus ir po 12 metrų pertraukos žengė į Senojo žemyno turnyro finalą.

Nuostabų žaidimą pademonstravusi Ispanijos vicečempionų ekipa bendru rezultatu 5-0 eliminavo šio turnyro nugalėtojus. Pirmajame mače "Real" turėjo vargo namuose, tačiau išvykoje pažemino varžovus.

Rungtynės prasidėjo abiejų klubų negrėsmingais išpuoliais, nors iš šeimininkų pusės jautėsi didesnis spaudimas, tačiau priartėti prie Ikero Casillaso vartų nepavyko.

Pirmoji pavojinga proga buvo sukurta 9-ąją minutę. Nepatikimai galva kamuolį išmušęs bavarų vartininkas Manuelis Neueris vos nepraleido įvarčio, tačiau Garethui Bale'ui nepavyko iš toli tiksliai pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

Tačiau ilgai pirmojo "Real" futbolininkų įvarčio neprireikė. Po itin tikslaus Luka Modričiaus pakelto kampinio galva kamuolį į vartus pasiuntė gynėjas Sergio Ramosas.

Greitas svečių iš Madrido įvartis privertė pasimesti aikštės šeimininkus ir jau vos po keturių minučių karjeros rungtynes sužaidęs S.Ramosas dar kartą nuginklavo M.Neurį ir pasiuntė "Bayern" į visišką nokdauną.

Kiek vėliau Josepo Guardiolios auklėtiniai pabandė perimti žaidimo kontrolę į savo rankas, tačiau 34-ąją minutę prasidėjo šeimininkų triuškinimas.

Garethas Bale'as spurtavo aikštės viduriu ir priartėjęs prie baudos aikštelės atliko perdavimą Cristiano Ronaldo, kuris pelnė savo 15-ąjį įvartį šiame Čempionų lygos sezone, o tai visų laikų rekordas.

Antrajame kėlinyje Carlo Ancelotti treniruojama ekipa atsipalaidavo ir didesnę žaidimo dalį praleido gynyboje. 57-ąją minutė šalia vartų skriejo Arjeno Robbeno pasiųstas kamuolys, bet I.Casillasui tai vargo nesukėlė.

"Bayern" vienuolikė ir toliau kontroliavo kamuolį, bet naudos tai neatnešė ir galutinį tašką rungtynių pabaigoje padėjo rekordininkas C.Ronaldo.

Šalia baudos aikštelės buvo prasižengta, o 29 metų portugalas C.Ronaldo stojo atlikti smūgį, kuris buvo tikslus ir triuškinantis. "Bayern" pirmą kartą klubo istoriją namuose patyrė pralaimėjimą rezultatu 0-4.

Į finalą karališkasis klubas pateko po 12 metų pertraukos. Jame "Real" komandai teks kautis su Londono "Chelsea"/Madrido "Atletico" poros nugalėtoju.

Verta priminti, kad Čempionų lygos finalas gegužės 24 dieną įvyks Lisabonos "Estadio da Luz" stadione.

Startinės sudėtys:

"Bayern": Neuer; Lahm, Dante, Boateng, Alaba; Schweinsteiger, Kroos; Robben, Müller, Ribéry; Mandzukič.

"Real Madrid": Iker Casillas; Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao; Modric, Xabi Alonso, Di María; Bale, Cristiano ir Benzema.

Miuncheno "Bayern" 0 - 4 Madrido "Real"
(Pirmas mačas 0-1, bendras rezultatas 0-5)
16' [0 - 1] S.Ramos
20' [0 - 2] S.Ramos
34' [0 - 3] C.Ronaldo
90' [0 - 4] C.Ronaldo