Mirė buvęs "Barcelona" klubo treneris T.Vilanova © Eurofootball.lt
Penktadienį popiet Katalonijos sostinės "Quiron" ligoninėje užgeso buvusio "Barcelona" vyriusiojo trenerio Tito Vilanovos gyvybė.

45 metų futbolo specialistas pralaimėjo kovą su gerklės vėžiu, kuris jam buvo diagnozuotas prieš porą metų.

2011-ųjų lapkritį tuometiniam Josepo Guardiolos asistentui buvo aptiktas piktybinis gerklės auglys. T. Vilanovai prireikė operacijos, tačiau chirurginė intervencija nepadėjo pasveikti, tad katalonui buvo taikomi chemoterapijos seansai, jis laikinai buvo priverstas palikti darbą klube ir vykti konsultuotis su specialistais Jungtinėse Amerikos Valstijoje.

Vis tik 2012-ųjų vasarą, kuomet iš "Barcelona" stratego pareigų pasitraukė J. Guardiola, buvęs jo asistentas nusprendė priimti iššūkį ir tapo vyriausiuoju treneriu.

Tiesa, problemų dėl sveikatos katalonui nepavyko išvengti. T. Vilanova vėl buvo priverstas vykti į JAV, kur gydėsi beveik tris mėnesius. Jį laikinai pavadavo asistentas Jordi Roura.

2013 metų kovą T. Vilanova vėl perėmė "Barcelona" vairą į savo rankas, kartu su komanda užbaigė sezoną, kurį vainikavo iškovota Ispanijos čempionato taurė, ir tikino turįs jėgų dirbti toliau.

Tačiau tų pačių pačių vasarą treneris vėl buvo priverstas keisti planus - blogėjanti savijauta bei papildomai medikų skirti chemoterapijos seasnsai smarkiai nualino organizmą ir katalonas nusprendė trauktis.

Liepos 19 dieną tuometinis "Barcelona" prezidentas Sandro Rosellis paskelbė, jog T. Vilanova visą laiką skirs ligos gydymui ir nedirbs su komanda. Netrukus Katalonijos klubas oficialiai pranešė, kad sunkiai susirgusį futbolo specialistą pakeis Gerardo Martino.

2014 metais T. Vilanova dar stebėjo kelias "Barcelona" rungtynes Camp Nou stadione, lankė jaunimo akademijos ekipos mačus ir stebėjo, kaip žaidžia jo sūnus Adria Vilanova, tačiau stengėsi likti nuošalyje.

Antradienį dėl staiga pablogėjusios būklės T. Vilanona skubiai buvo atvežtas į "Quiron" ligoninę Barselonoje, kur penktadienį galutinai pralaimėjo kovą klastingai ligai.