UEFA Čempionų lygos pusfinalis: "Real" - "Bayern" (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Trečiadienį UEFA Čempionų lygoje bus sužaistos dar vienos pusfinalio rungtynės. Ispanijos sostinėje ginklus surems Madrido „Real“ ir Miuncheno „Bayern“ klubai.

Pirmoji pusfinalio akistata keliasi į „Santiago Bernabeu“ stadioną, kuriame pranašumą turės „Primera“ vicečempionai, tačiau „Real“ klubui paskutinė dvikova su „Bayern“ šiame stadione baigėsi skaudžiai.

Madrido „Real“


Pastaruoju metu Carlo Ancelotti treniruojama ekipa savo sportine forma gali džiaugtis, o rezultatai kalba patys už save. Praėjusią savaitę karališkajam klubui pavyko iškovoti ir pirmąjį sezoną trofėjų, kuris prieš lemiamas Čempionų lygos rungtynes suteikė dar daugiau vilčių.

Iki pusfinalio „Real“ klubui itin vargti nereikėjo. Aštuntfinalyje bendru rezultatu 9-2 buvo nugalėtą Gelzenkircheno „Schalke“, o ketvirtfinalyje atiteko taip pat vokiečiai – Dortmundo „Borussia“. Pirmasis susitikimas pasibaigė „baltųjų“ triuškinančia pergale rezultatu 3-0, tačiau atsakomajame mače „geltonai juodi“ vos nesukūrė stebuklo ir iki pratęsimo pritrūko vieno įvarčio.

„Real“ lyderiai ruošiasi dvikovai su „Bayern“ (Reuters nuotr.)

Paskutinės rungtynės Ispanijoje „Real“ ekipai susiklostė ne tik pergalingai, tačiau buvo iškovotas ir titulas. „Copa del Rey“ turnyro finale Madrido vienuolikė rezultatu 2-1 palaužė „Barcelona“, o nugalėtojai vertėsi be komandos lyderio Cristiano Ronaldo.

Šeimininkų gretose – džiugios naujienos. Traumas išsigydė ir pilnai su komandos draugais pradėjo treniruotis Marcelo bei C.Ronaldo. C.Ancelotti šiame susitikime vis dar turės verstis be Sami Khediros, Alvaro Arbeloa ir Jese Rodriguezo.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Iker Casillas

Daniel Carvajal – Pepe – Sergio Ramos – Fabio Ceontrao

Luka Modrič – Xabi Alonso – Angel Di Maria

Gareth Bale – Karim Benzema – Cristiano Ronaldo



Miuncheno „Bayern“


„Santiago Bernabeu“ stadionas „Bayern“ klubui kelia gerus prisiminimus. 2012 metais atsakomasis pusfinalio mačas įvyko būtent Madride, o bavarai po 11 metrų baudinių serijos pateko į finalą. Miuncheno ekipa jau nuo turnyro pradžios yra laikoma pagrindinė pretendentė apginti čempionų titulą, tačiau laukia rimtas išbandymas su Ispanijos grandu.

„Bayern“ klubui nužygiuoti iki pusfinalio teko išbandyti Anglijos gigantų pasipriešinimą. Aštuntfinalyje Josepo Guardiolos auklėtiniai bendru rezultatu 3-1 iš turnyro eliminavo Londono „Arsenal“, o ketvirtfinalyje susigrūmė su „Manchester United“. Pirmasis susitikimas kiek netikėtai pasibaigė lygiosiomis 1-1, bet „Allianz“ stadione Vokietijos čempionai įrodė savo pranašumą ir „raudonuosius velnius“ nugalėjo rezultatu 3-1.

Lemtingas 2012 metų S.Ramoso smūgis (Reuters nuotr.)

Pastaruoju metu Vokietijos „Bundesliga“ pirmenybėse Bavarijos ekipai nesisekė ir patyrė du pralaimėjimus bei kartą sužaidė taikiai su „Hoffenheim“. Savaitgalį J.Guardiolos auklėtiniams galiausiai pavyko nutraukti nesėkmių seriją ir rezultatu 0-2 buvo įveikta „Braunschweig“. Nugalėtojų gretose po įvartį pelnė Claudio Pizarro ir Mario Mandžukičius.

„Bayern“ komanda prieš akistatą su „Real“ sulaukė gerų žinių – startinėje sudėtyje galės žaisti vartininkas Manuelis Neueris, kuriam pavyko laiku išsigydyti traumą, tačiau aikštėje tikrai neišvysime Thiago, Xherdano Shaqiri, Holgerio Badstuberio ir Tomo Starke.

Prognozuojama startinė sudėtis:

Manuel Neuer

Philipp Lahm – Dante – Jerome Boateng – David Alaba

Bastian Schweinsteiger – Javi Martinez

Arjen Robben – Mario Gotze – Franck Ribery

Mario Mandžukič