Čempionų lyga: Madridas taps pasaulio futbolo centru © Eurofootball.lt
Šią savaitę Madridas taps pasaulio futbolo centru – Ispanijos sostinėje vyks abu Čempionų lygos pusfinaliai. „Real“ priims nugalėtojos titulą ginančią Miuncheno „Bayern“ komandą, o „Atletico“ savo aikštėje kausis su Londono „Chelsea“.

Madrido komandos pirmąsias pusfinalio rungtynes sutiks labai pozityviai. Abi tikisi šią savaitę žengti svarbų žingsnį finalo link.

Abi Ispanijos komandos šiuo metu yra pakylėtos. „Real“ dar prisimena praėjusio trečiadienio pergalę Karaliaus taurės turnyro finale, kuomet Garethas Bale'as besibaigiant antrajam kėliniui įmušė fantastišką įvartį į „Barcelona“ vartus ir išplėšė Madrido komandai pergalę.

„Svajonė išsipildė. Laimėjome pirmąjį trofėjų iš trijų galimų ir toliau kausimės dėl likusių“, - po rungtynių sakė futbolininkas iš Velso.

Tuo tarpu „Atletico“ Ispanijos čempionate 4 taškais pirmauja prieš „Real“ ir yra netoli pirmojo Ispanijos čempionato trofėjaus nuo 1996 metų.

Kai komandas pastaruoju metu lydi sėkmė, visai tikėtina, kad gegužę Lisabonoje vyksiančiame Čempionų lygos finale išvysime Madrido derbį.

Nepaisant to, kad G.Bale'as įrodė jog gali perimti lyderio vaidmenį iš traumuoto Cristiano Ronaldo, klubas tikisi, kad portugalas galės rungtyniauti jau pirmosiose rungtynėse su „Bayern“.

Geriausias praėjusių metų futbolininkas praleido ketverias pastarąsias rungtynes, tačiau jau pradėjo treniruotis su komanda.

Šį sezoną C.Ronaldo Čempionų lygoje įmušė 14 įvarčių. Jam trūksta vos vieno, kad pagerintų absoliutų turnyro rekordą, kuris priklauso Lioneliui Messi (2011–2012 m.) ir Jose Altafini (1962–1963 m), įmušusiems po 14 įvarčių.

„Bayern“ vykdantysis direktorius Karlas-Heinzas Rummenigge'as taip pat tikisi, kad C.Ronaldo pasirodys aikštėje.

„Čempionų lygos pusfinalis – nuostabus renginys, kurį stebi visas pasaulis. Todėl geriausi žaidėjai turi būti aikštėje“, - sakė vienas „Bayern“ vadovų.

„Bayern“ Vokietijos čempionės titulą apgynė iki čempionato pabaigos dar likus septynerioms rungtynėms. Po to komanda kartą sužaidė lygiosiomis ir dukart pralaimėjo.

Formos praradimą galima aiškinti tuo, kad komanda siekia pakartoti praėjusių metų pasiekimą ir iškovoti visus titulus, todėl dabar visą dėmesį skirs Čempionų lygai ir Vokietijos taurei.

„Vokietijos čempionatas mums jau baigtas. Dabar tikslas – Čempionų lyga“, - sakė J.Guardiola.