Futbolo desertas: Karaliaus taurės finale susitinka "Barca" su "Real" (FOTO, VIDEO) © Eurofootball.lt
Ispanijos „Copa del Rey“ turnyre – finišo tiesioji. Šiandien vakare vykstančiame finale ginklus surems dvi gerai viena kitą pažįstančios komandos – „Barcelona“ ir Madrido „Real“.

„Barcelona“ – Madrido „Real“
Turnyras: „Copa del Rey“ (Ispanijos taurė)
Stadionas: „Mestalla“ (Valensija)
Teisėjas: Mateu Lahoz
Data ir laikas: 2014-04-16, 22:30 val.
Transliacija: „Viasat Sport Baltic“


Lemiama dvikova dėl pirmojo šių metų trofėjaus įvyks ne „Camp Nou“ ir „Santiago Bernabeu“, o akistata keliasi į Valensijos „Mestalla“ stadioną, kuris talpins 55 tūkstančių žiūrovų.

„Barcelona“


Pastarosios savaitės Gerardo Martino auklėtiniams buvo itin sunkios. „Barcelona“ futbolininkai pasitraukė iš kovos dėl UEFA Čempionų lygos titulo ir Ispanijos „Primera“ čempionate nukrito į trečiąją vietą, o tai sukomplikavo šansus apginti čempionų titulą.

Atrodo, kad vienintelė viltis lieka „Copa del Rey“ turnyras. Iki finalo „Barcai“ teko sužaisti aštuonias rungtynes. Katalonai iškovojo septynias pergales ir tik sykį sužaidė lygiosiomis. Pirmasis klubas bandęs pasipriešinti Ispanijos čempionas buvo „Cartogena“, tačiau neabejotinais favoritais laikyti „Barcelona“ futbolininkai tiek išvykoje, tiek svečiuose sutriuškino savo varžovą.

„Barcelona“ klubui savaitgalį nesisekė (Reuters nuotr.)

Kiek vėliau Barselonos miesto ekipos laukė du susitikimai su Madrido „Getafe“, Valenijos „Levante“ ir galiausiai pusfinalyje susigrūmė su San Sebastiano „Real Sociedad“. Pirmajame mače katalonai iškovojo pergalę rezultatu 2-0, o baskų tvirtovėje su „La Real“ išsiskyrė taikiai, 1-1.

G.Martino prieš lemiamą dvikovą turi skaudžių netekčių. „Blaugrana“ gretose neišvysime gynėjo Gerardo Pique. Bene didžiausia problema „Barcai“ yra pagrindinio vartininko Victoro Valdeso netektis, o Manuelis Pinto už savo nepatikimą žaidimą susilaukia ir ekipos sirgalių nušvilpimo.

Paskutinės penkios „Barcelona“ rungtynės:

„Espanyol“ 0 – 1 „Barcelona“
„Barcelona“ 1 – 1 „Atletico Madrid“
„Barcelona“ 3 – 1 „Real Betis“
„Atletico Madrid“ 1 – 0 „Barcelona“
„Granada“ 1 – 0 „Barcelona“

Madrido „Real“


Ispanijos sostinės komandai tuo tarpu pastarosios savaitės buvo sėkmingos. „Baltieji“ iškovojo kelialapį į UEFA Čempionų lygos pusfinalį bei „Primera“ pirmenybėse susigrąžino antrąją vietą. Madrido „Real“ klubas vis dar turi šansų šį sezoną iškovoti tris svarbiausius titulus.

Karaliaus taurėje Carlo Ancelotti treniruojamos ekipos rezultatai yra analogiški „Barcai“ – septynios pergalės ir vienos lygiosios. Turnyrą karališkasis klubas pradėjo būtent nulinėmis lygiosiomis si „Xativa“, tačiau antrajame susitikime iškovojo įtikinamą pergalę rezultatu 2-0.

C.Ronaldo finalą stebės žiūrovo vietoje (Reuters nuotr.)

Kituose etapuose Ispanijos vicečempionų laukė grumtynės su Pamplonos „Osasuna“, Barselonos „Espanyol“ ir galiausiai Madrido „Atletico“. Pusfinalyje „Real“ susitiko būtent su Diego Simeone auklėtiniais, kuriuos kiek netikėtai lengvai bendru rezultatu 5-0 eliminavo iš turnyro, kuriame praėjusią sezoną jie triumfavo.

„Real“ prieš trečią šio sezono „El Clasico“ akistatą taip pat neišvengė traumų. Bene didžiausias praradimas yra Cristiano Ronaldo, kuris nespėjo visiškai atsigauti po traumos. Taip pat Madrido vienuolikėje nepamatysime Marcelo, Alvaro Arbeloa ir Sami Khediros.

Paskutinės penkios „Real“ rungtynės:

„Real Madrid“ 5 – 0 „Rayo Vallecano“
„Real Madrid“ 3 – 0 „Borussia“
„Real Sociedad“ 0 – 4 „Real Madrid“
„Borussia“ 2 – 0 „Real Madrid“
„Real Madrid“ 4 – 0 „Almeria“

Tarpusavio istorija „Copa del Rey“ turnyre


Išviso „El Clasico“ akistatų Karaliaus taurėje įvyko 32. 11 pergalių iškovojo „Real“ klubas, o „Barcelona“ klubo sąskaitoje – 14 sėkmių. Septynis kartus komandos išsiskyrė taikiai. Įdomu tai, kad tarpusavyje Ispanijos grandai yra pelnę po lygiai tiek pat įvarčių – 62.

Šiame turnyre „El Clasico“ finalas įvyko ir 2011 metais. Tuomet klubams neužteko 90 minučių pergalei pasiekti ir tik per pratęsimą Cristiano Ronaldo tikslus smūgis galva lėmė „baltųjų“ triumfą.

„Barcelona“ klubas „Copa del Rey“ turnyre triumfavo rekordiškai 26 kartus. Paskutinį kartą katalonai taurę iškovojo 2012 metais. Tuo tarpu „Real“ Ispanijos taurę į viršų kėlė 18 kartų, o paskutinį kartą tai darė būtent 2011 metais, nors praėjusiame sezone turėjo galimybę triumfuoti turnyre, tačiau „Atletico“ sugebėjo pasipriešinti.

Paskutinės penkios tarpusavio rungtynės:

„Real Madrid“ 1 – 1 „Barcelona“ („Copa del Rey“, 2013 m.)
„Barcelona“ 1 – 3 „Real Madrid“ („Copa del Rey“, 2013 m.)
„Real Madrid“ 1 – 2 „Barcelona“ („Copa del Rey“, 2012 m.)
„Barcelona“ 2 – 2 „Real Madrid“ („Copa del Rey“, 2012 m.)
„Real Madrid“ 1 – 0 „Barcelona“ („Copa del Rey“, 2011 m.)