UEFA Čempionų lygos ketvirtfinalio apžvalga (VIDEO) © Eurofootball.lt
Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje bus sužaistos dvejos atsakomosios ketvirtfinalio rungtynės, po kurių paaiškės pirmieji du klubai, patenkantys į pusfinalį.

Londone vietos „Chelsea“ sieks atsirevanšuoti Paryžiaus „Saint-Germain“ vienuolikei, o Madrido „Real“ išvykoje mėgins dar kartą įrodyti pranašumą prieš Dortmundo „Borussia“.

Londono „Chelsea“ – Paryžiaus „Saint-Germain“


Londono „Chelsea“ klubui trauktis nebėra kur ir pergalė yra gyvybiškai svarbi. Pirmajame mače Paryžiaus „Saint-Germain“ futbolininkai nubaudė svečius, tačiau kova tarp šių komandų dar nebaigta.

Pirmoji akistata Paryžiuje pasibaigė Laurento Blanco auklėtinių pergale rezultatu 3-1. Rungtynių pradžioje PSG pelnė greitą įvartį, tačiau rezultatą pirmojo kėlinio pradžioje išlygino Edenas Hazardas. Antrajame kėlinyje šeimininkai privertė pasiduoti „mėlynųjų“ ekipą, o įvarčius pelnė Javieras Pastore ir Davidas Luizas, kuris įsimušė į savus vartus.

Paskutinės rungtynės „Chelsea“ klubui susiklostė sėkmingai. Jie savo žiūrovų akivaizdoje šventė lengvą pergalę prieš „Stoke City“. „Aristokratų“ gretose pasižymėjo Mohamedas Salah, Frankas Lampardas bei Willianas. Anglijos sostinės vienuolikė „Premier“ lygoje išlieka antroje vietoje, o nuo lyderių juos skiria tik du taškai.

Savaitgalį tokiu pačiu rezultatu 3-0 pergalę šventė ir PSG futbolininkai, kurie taip pat namuose sutriuškino „Reims“. Paryžiečiams patiems įvarčių pelnyti pavyko tik vieną, nes du kartus į savus vartus pasižymėjo varžovų saugas Aissa Oniangue.

„Chelsea“ klubui šiame susitikime nepadės Johnas Obi Mikelis, Samuelis Eto‘o ir Marco van Ginkelis. PSG be traumų išsiversti taip pat nepavyko ir dvikovą bus priverstas praleisti rezultatyviausias komandos žaidėjas Zlatanas Ibrahimovičius.



Dortmundo „Borussia“ – Madrido „Real“


Šiame susitikime iš vienos pusės atrodo, kad liko išspręsti tik formalumus, tačiau Dortmunde nei vienai svečių komandai nėra lengva. „Santiago Bernabeu“ stadione Madrido „Real“ užtikrintai nukovė Dortmundo „Borussia“, bet taškai dar nesudėti.

„Karališkasis“ klubas už praėjusį sezoną „geltonai juodų“ ekipai pirmajame ketvirtfinalio susitikime saldžiai atsirevanšavo. Carlo Ancelotti auklėtiniai šventė pergalę rezultatu 3-0, o nugalėtojų gretose pasižymėjo Garethas Bale‘as, Isco ir Cristiano Ronaldo. Svečiai iš Vokietijoje neturėjo daug progų pasižymėti, tačiau žaidė su nukraujavusia sudėtimi.

Šeštadienį „Borussia“ futbolininkai „Bundesliga“ pirmenybėse iškovojo svarbią pergalę. Po atkaklios kovos jie rezultatu 2-1 palaužė „Wolfsburg“ pasipriešinimą. Pergalingus įvarčius pelnė ekipos lyderiai Robertas Lewandowskis ir Marco Reusas. Su 58 taškais Dortmundo vienuolikė užima antrąją vietą, tačiau dėl čempionų titulo jau nebekovoja.

Tuo tarpu Madrido „Real“ žaidėjams tiek vargti nereikėjo savaitgalį. Ispanijos „Primera“ čempionate „baltieji“ sutriuškino San Sebastiano „Real Sociedad“ rezultatu 4-0, nors pirmajame kėlinyje su varžovais „Real“ turėjo vargo. Šiame susitikime nežaidė C.Ronaldo, tačiau įvarčius mušė Asieras Illarramendi, G.Bale‘as, Pepe bei Alvaro Morata. Madrido ekipa vis dar kovoja dėl čempionų titulo su „Atletico“ ir „Barcelona“.

Jurgenas Kloppas namuose privalės verstis be Sebastiano Kehlo, Neveno Subotičiaus, Sveno Benderio, Ikay‘aus Gundogano, Marcelo Schmelzerio ir vartininko Romano Weidenfellerio. Ispanijos sostinės komandoje jau galės žaisti C.Ronaldo, bet aikštėje tikrai neišvysime Marcelo, Alvaro Arbeloa, Sami Khediros bei Jese Rodriguezo.