BLOG'as: "Lyon" neturi šansų prieš "Juventus", "Benfica" sudoros AZ © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

UEFA Europos lygos ketvirtfinalių prognozės.

AZ - "Benfica"

Portugalai turėtų nesunkiai laimėti. Visi koziriai jų rankose. Portugalijoje pavyko atitrūkti nuo "Sporting" ir "Porto", nors forma nėra pribloškianti, taškai renkami gana lengvai. Specialiai dėl Europos lygos buvo nukelta kova su "Porto", turėjusi vykti savaitgalį. Ir dar namų pranašumas. AZ ir taip jau nukeliavo toli. Kone visuose etapuose jiems krito sėkmingi burtai. Dabar varžovai, kurie popieriuje stipresni, o AZ gera forma šiuo metu nepasižymi. Olandijoje jie kol kas net nepatenka į pirmą penketuką, todėl pagrindinis dėmesys turėtų būti kovai ten. Todėl "Benfica" turėtų gana lengvai laimėti.

"Lyon" - "Juventus"

Situacija panaši - "Lyon" šansų iš esmės neturi. Šio sezono "Juventus" - viena tobuliausių Contes klubo versijų. Iki pilnos laimės trūko to, kad Stambule nebūtų snigę ir dar didesnio stabilumo Čempionų lygos starte. Puolime pagaliau atsirado stipresnių asmenybių. Prieš šias rungtynes "Napoli" įveikė "Juventus", tačiau "Lyon" emocinė būklė turėtų būti sudėtingesnė - pralaimėtas derbis prieš ASSE, o tai reiškia, kad mirtini priešai beveik atėmė galimybę kovoti dėl bronzos. "Juventus" situacija geresnė - atstumas iki Romos išlieka pagarbus. Nepaisant pralaimėjimo, šio sezono momentu "Juventus" demonstruoja geležinę gynybą ir šaltakraujiškumą lemtingomis rungtynių akimirkomis. Šio sezono "Lyon" toks silpnas turbūt nebuvo nuo pat šio amžiaus pradžios, Klubą kamuoja traumos. Tik po Naujų metų atsirado didesnis stabilumas. Tačiau didesnį pavojų "Lyon" varžovai jaučia tik jų stadione. Per paskutines 5 rungtynes "Lyon" patyrė 3 pralaimėjimus. Gal šioje sezono stadijoje "Juventus" ir nėra traiškanti jėga, bet sau reikalingą rezultatą tikrai turėtų pasiekti.

"Basel - "Valencia"

Nepaisant to, kad "Basel" talentai yra paklausi prekė, Yakinas antrą sezoną iš eilės Europoje nužingsniuoja labai toli. Bent jau mano nuomone, jis žengia tokiu keliu, kurio gale neišvengiamai stos prie superklubo vairo. Pizzi Valensijoje įvykdė revoliuciją, kuri leido komandai įgyti veidą. Tačiau rezultatai nestabilūs, bet pati komanda dažnai atrodo įdomiai ir todėl norėtųsi, kad po sezono jis savo darbo vietoje liktų, nes nuojauta sako, kad šis vyrukas turi parako sugrąžinti "Valencia" tarp 4 kiečiausių Ispanijoje. Abi komandos sprendžia skirtingas problemas - "Basel" į nugarą kvėpuoja "Zurich" kovoje dėl aukso, "Valencia" bando pasiekti vietą, kuri leistų žaisti Europoje. Pagrindinė problema "Valenciai" - nestabilumas, šiuo metu jie bajoriškai švaisto taškus. "Basel" šią sezono stadiją pasitinka geresnės formos. Visgi, "Valencia" yra labiau užgrūdinta tokių kovų patirties, turi solidesnę sudėtį todėl turėtų žengti toliau.

"Porto" - "Sevilla"

Favorito nėra ir tai yra ta kova, kuri turėtų būti labiausiai intriguojanti iš visų. "Porto" šį sezoną neabejotinai yra gerų žaidėjų rinkinys ir ne vienas iš jų vasarą turbūt bus pelningai parduotas. Tačiau "Porto" nėra gera komanda. Šį sezoną jie realiai net nekovojo dėl titulo namie į priekį praleidę ne tik "Benfica", bet ir po ilgos pertraukos "Sporting". Kita vertus - jų padėtis stabili - iki antros vietos kilti šansų nedaug, kristi į ketvirtą irgi kol kas realiai negresia. Galima koncentruotis į Europą. "Sevilla" padėtis kitokia. Ji realiai kaunasi dėl to, kad po ilgos pertraukos grįžtų į Čempionų lygą. Emery bent šiuo metu atrodo geriausias klubo treneris nuo Juande Ramos laikų. Komanda vėl turi aiškų veidą ir kovoja dėl taškų su visais. "Sevilla" šiuo metu yra nuostabios formos ir jeigu ne sensacingas pralaimėjimas prieš "Celta" savaitgalį, nuo "Athletic" atsiliktų tik trimis taškais. Jie turės ir namų aikštės pranašumą. "Porto" šioje sezono stadijoje atrodo silpniau, bet jų pusėje didesnis kovų Europoje patirtis ir aišku poilsis prieš pirmąsias tarpusavio rungtynes. Bus įdomu.