Apžvalga: "Premier" lygoje susitinka Londono ekipos (VIDEO) © Eurofootball.lt
Šiandien Anglijos „Premier“ lygoje įvyks Londono derbis, kuriame susitinka lyderiai „Chelsea“ ir „Arsena“ futbolininkai.

„Premier“ lygos viršutinėje lentelės dalyje – visiška nežinomybė. Nuspėti įmanoma tik tai, kad pirmaujantis ketvirtukas, kuris gaus kelialapius į kitų metų Čempionų lygos turnyrą, jau tikrai nepasikeis. Bet spėlioti, kuri komanda šiemet galės vadinti save Anglijos futbolo karaliais, būtų sunku net ir patyrusiems lažybininkams. Pastarieji geriausiai vertina „Manchester City“ ir „Chelsea“ klubų galimybes, tačiau viskas lygoje šiuo metu taip trapu, kad gali apsivesti aukštyn kojomis vos per pora turų.

Jau 18 metų „Arsenal“ klube dirbantis Arsene'as Wengeras teigė: „Tai pirmas kartas man dirbant Anglijoje, kai likus 8-9 turams iki čempionato pabaigos, net 4 komandos turi beveik vienodas galimybes laimėti lygą“.

Būtent A.Wengero vadovaujami „Arsenal“ nuo pat starto diktavo madas Anglijoje ir tik prieš keletą savaičių užleido lyderio vaidmenį „Chelsea“, bet ekipa iš Šiaurės Londono nežada pasiduoti bei bandys dantimis ir nagais kabintis į Anglijos čempionų titulą. Geresnės progos tam ir nesugalvosi – reikia įveikti pirmaujančius „aristokratus“ jų tvirtovėje ir vėl pakilti į viršūnę.

„Arsenal“ žaidimas pastaruoju metu buksuoja, komandą persekioja traumos. Sezono pradžioje nuostabų žaidimą demonstravęs komandos lyderis Mesutas Ozilas pastarosiomis savaitėmis yra tik savo paties šešėlis. Jackas Wilshere'as iškrito dėl traumos, Theo Walcottas negali žaisti jau kelis mėnesius ir negrįš į rikiuotę iki pat sezono pabaigos. Visgi yra ir gerų žinių. Aaronas Ramsey, kuris sezono pradžioje demonstravo nuostabią sportinę formą, jau turėtų sugrįžti į aikštę.

„Chelsea“ šį sezoną pasižymi sugebėjimu mobilizuotis patiems svarbiausiems mačams ir juose demonstruoti nuostabų futbolą. „Mėlynieji“ čempionate nepralaimėjo nei vieniems iš savo pagrindinių konkurentų. Tačiau yra ir kita medalio pusė. Komanda tiesiog vaikiškai barsto taškus prieš antrojo ešalono komandas – tai yra pagrindinė priežastis, kodėl „Chelsea“ negali lengviau atsikvėpti.

Komandos žaidimo gijas šį sezoną laiko jaunieji Edenas Hazardas, Oscaras ir Willianas. Energijos, technikos ir kūrybingumo nestokojantys žaidėjai yra tikras galvos skausmas kiekvienos komandos gynybai.

„Gunneriai“ turi savų ginklų – pirmąją sezono dalį dėl traumos praleidęs, bet dabar nuostabiai žaidžiantis Alexas Oxlade-Chamberlainas. Vos 20-ties metų futbolininkas dėl jį kankinusių traumų sužaidė tik 9 rungtynes, tačiau jau spėjo tapti vienu lyderiu.

Mesutas Ozilas gavo daug kritikos iš Anglijos spaudos ir šiek tiek poilsio iš Arsene'o Wengero. Nuo M.Ozilo žaidimo priklauso visos komandos pasirodymas, be to, vokiečių „maestro“ norės savo buvusiam ir labai gerbiamam treneriui Jose Mourinho parodyti, kaip jis gali ir moka žaisti.

"Chelsea" - "Arsenal"