"Barcelona" nori pratęsti sutartį su gynėju J.Mascherano © Eurofootball.lt
Katalonijos klubas nenorėtų anksčiau laiko atsisveikinti su argentiniečiu Javieru Mascherano, ketvirtadienį skelbia dienraštis "El Mundo Deportivo".

Saugo ir gynėjo pozicijose galinčiu žaisti futbolininku dar pernai itin aktyviai domėjosi Italijos pirmenybėse rungtyniaujantis "Napoli" klubas. Teigiama, jog prisivilioti J. Mascherano itin pageidauja Neapolio komandos strategas Rafaelis Benitezas. Specialistas iš Ispanijos argentinietį treniravo, kai šis dar žaidė "Liverpool" ekipoje.

Anot minėto leidinio, "Barcelona" vis tik nėra linkusi sėsti prie derybų stalo ne tik su "Napoli", bet ir su bet kurio kito klubo atstovais.

Katalonijos ekipos vadovai norėtų, kad J. Mascherano liktų komandoje net ir tuo atveju, jei vasarą būtų nupirktas pajėgus vidurio gynėjas, kuris iš esmės užimtų dabartinę argentiniečio vietą.

Teigiama, kad J. Mascherano ir toliau būtų svarbiu žaidėju Gerardo Martino taktinėse schemose bei gautų pakankamai laiko aikštėje. Akcentuojama, jog net ir nepaisant kartais daromų klaidų, argentinietis yra kruopštus, atkaklus ir taktiškai brandus žaidėjas, gebantis tiksliai vykdyti trenerio nurodymus aikštėje.

Dabartinė J. Mascherano sutartis su "Barcelona" galioja iki 2016 metų birželio 30 dienos, tačiau "El Mundo Deportivo" teigia, kad Katalonijos ekipos derybinininkai pasiruošę ją peržiūrėti ir pagerinti kai kurias sąlygas, o taip pat - ir žaidėjo atlyginimą.

Tiesa, kaip pažymi Katalonijos sporto leidinys, lemiamą žodį turėtų tarti pats J. Mascherano.