L.Messi toliau perrašinėja Ispanijos futbolo rekordus © Eurofootball.lt
Du įvarčius rungtynėse su "Rayo Vallecano" ekipą pelnęs Lionelis Messi toliau perrašinėja Ispanijos futbolo rekordus.

Katalonijos klubo garbę ginantis argentinietis po kartą varžovų vartininką nuginklavo pirmame ir antrame kėlinyje. Tai buvo 336-asis ir 337-asis L. Messi įvarčiai, pelnyti atstovaujant "Barcelona" klubui visuose oficialiuose turnyruose.

Tai reiškia, kad pagal tikslius smūgius atliktus, žaidžiant vienoje komandoje, L. Messi pagerino visų laikų Ispanijos rekordą, kurio savininku iki šeštadienio vakaro dar buvo legendinis Bilbao "Athletic" puolėjas Telmo Zarra. 1940-1955 metais baskų klubo garbę gynęs futbolininkas pelnė 335 įvarčius.

L. Messi 228 įvarčius įmušė Ispanijos čempionate, 65 - Čempionų lygos varžybose, 29 - Karaliaus taurės turnyre, 10 - Ispanijos supertaurės varžybose, 4 - pasaulio klubų čempionate, 1 - mače dėl Europos supertaurės.

Beje, 228 tikslius smūgius vien tik Ispanijos pirmenybėse atlikęs L. Messi pagal šį rodiklį aplenkė savo tautietį Alfredo di Stefano ir pasivijo kitą "Real" legendą Raulį Gonzalezą Blanco.

Rezultatyviausiu visų laikų Primeros žaidėju vis dar yra T. Zarra. Basko sąsakitoje - 251 įvartis. Visi jie pelnyti atstovaujant Bilbao "Athletic".

Antroje vietoje žengia meksikietis Hugo Sanchezas, kuris Primeroje yra pelnęs 234 įvarčius. Juos puolėjas mušė atstovaudamas Madrido "Atletico", "Real" ir "Rayo Vallecano" komandoms.

Trečioje vietoje yra L. Messi ir Raulis, savo sąskaitose turintys po 228 įvarčius, kuriuos abu šie žaidėjai pelnė atstovaudami atitinkamai "Barcelona" ir Madrido "Real" ekipoms. Tiesa, Katalonijos klubo lyderis tiek įvarčių pelnė per 263 Primeros mačus, legendinis "Real" kapitonas - per 551.