BLOG'as: UEFA Čempionų lygos aštuntfinalių prognozės (FOTO) © Eurofootball.lt
Portale "EuroFootball.lt" - futbolo gerbėjo Subo BLOG'ai apie aktualius futbolo įvykius.

Baigiasi žiemos pertrauka Čempionų lygoje ir prasideda lemiamos kovos. 8 lygtys, kurių galimus sprendimus verta paanalizuoti.

Barcelona - Manchester City

Kaip katalonų gerbėjui, šiemet man ypač neramu dėl to, ar pavyks Barcai patekti į kitą etapą. Pellegrini komandos visada (išskyrus "Real") toli eidavo Čempionų lygoje, MC šiuo metu turbūt yra geriausią futbolą žaidžianti komanda Europoje. Jie alkani pergalių būtent šiame fronte, nors aišku, sunki kova ir EPL, prieš pirmą mačą su Barca teks žaisti prieš "Chelsea" taurės varžybose.

Po traumos atsigavusio L.Messi laukia "Man City" barjeras (AP)

Mourinho klubas parodė, kad MC pažeidžiami. Ypač blogai yra tai, kad ne vienas lyderis į rikiuotę grįš prieš pat kovą su katalonais. Todėl "Barcelona" turėtų kaip nors išvengti fiasko. Jie turi namų pranašumą ir nors kova Primeroje panašiai neprognozuojama kaip ir EPL, bet nors dvikovos prieš pasimatymus su MC neturėtų būti sunkios. Bet kokiu atveju, šių klubų kova papuoštų finalą, dabar teks santykius aiškintis anksčiau.

PSG - Bayer

"Bayer" nepakartos tos gėdos, kaip prieš porą sezoną Barca juos sumindė. Šiemet jų kariauna daug rimtesnė. Bet PSG, kurie pernai buvo arti pusfinalio, šiemet vėl yra dar aukštesnio kalibro žaidėjas ir turėtų gana nesunkiai laimėti.

Z.Ibrahimovičius nežada lengvo gyvenimo "Bayer" gynėjams (Reuters)

Klubas demonstruoja puikią formą, yra alkanas pergalių, turės namų pranašumą. "Bayer" laukia sunkios dienos, juo labiau, kad ir kova dėl Vokietijos sidabro itin arši.

Atletico - Milan

Viskas priklauso nuo Seedorfo. Jeigu jis toks genialus ir tas nedidelis formos gerėjimas nuo jo darbo pradžios prasitęs, tada kova gali būti intriguojanti. Bet šiaip, realybė kitokia - Primeros lyderiai prieš Serie A pilkus vidutiniokus. Visi koziriai "Atletico" rankose - jie geroje formoje, kišenėje mažiausiai Ispanijos bronza (daugiau niekas ir nereikalauja), dauguma žaidėjų dar nežino, ką reiškia būti tarp 8 geriausiųjų Europoje. Laikas sužinoti.

Bayern - Arsenal

"Arsenal" perspektyvos - ne ką geresnės negu Bayer prieš PSG. Visų pirma, kažin ar tai yra sezonas, kai "Arsenal" turi kelti sau didelius tikslus Europoje. Jeigu aš būčiau Wengeras, gaudyčiau šansą finišuoti pirmoje Premier lygos vietoje, o Europa būtų mažiau svarbi.

Kiek įvarčių "Bayern" puolimo mašina įmuš į "Arsenal" vartus? (AFP)

"Bayern" mašina nuo Guardiolos eros pradžios veikia praktiškia be strigimų, tik žaidimas tapo ne toks romantiškas, kaip iš pažiūros kone aklai atakuojanti Juppo mašina. Tiesiog nedidelė Barcos kopija, kurią vieni mėgsta, kiti - ne. "Bayern" neturi kur taupytis - niekas neabejoja, kad Bundeslyga laimėta. "Arsenal" tikrai sudorojamas varžovas ir buis įveiktas, nors triuškinančių rezultatų neturėtų būti.

Borussia - Zenit

Nenustebintų joks rezultatas. "Borussia" kankinama traumų, ji nebėra ta komanda, kuri galėtų atlaikyti ilgesnį negu dviejų etapų žygį Europoje, o jau pirmas varžovas galingas. Po žiemos pertraukos "Borussia" atrodo neblogos formos, turės namų pranašumą. Neramina tik padėtis Vokietijoje - toli gražu neaišku, ar "Borussia" kitą sezoną žais Čempionų lygoje. Popieriuje vokiečiai stipresni, bet "Zenit" turi savo kozirių. Nors Rusijos čempionatas dėl žiemos pertraukos nevyksta, bet rusai yra šviežesni, nes ilsėjosi ilgiau. Nors šalies čempionato viršūnėje vyksta artima kova, bet "Zenit" pirmauja, galės kiek ramiau jaustis Europoje. Galiausiai žaidėjai turi ne mažiau tokio lygių kovų patirties nei "Borussia". Nors vokiečiai turėtų laimėti, bet kova bus sunki.

Man United - Olympiacos

Turi būti bent jau viena sensacija, daugiausiia progų jai yra čia. "Olympiacos" tvirtai pirmauja savo šalyje, demonstruoja gerą žaidimą, prieš kovas su MU lauks dvikovos su vidutiniokais. Sudėtis nebloga ir gerai subalansuota. Truks tik Mitroglu.

"Man Utd" vėl nemaloniai nustebins gerbėjus? (Reuters)

MU šį sezoną labai pažeidžiami. Jiems patiems ČL gali būti tik turnyras nuotaikos pataisymui - pagrindinė kova vyksta EPL, kur reikia žūtbūt patekti į ketvertuką. Aišku, MU turi namų pranašumą ir yra labiau užgrūdinti tokiose kovose, bet nuojauta sako, kad staigmena bus čia.

Chelsea - Galatasaray

"Chelsea" nebus lengva. Ne tik todėl, kad turkai karts nuo karto nustebina futbolo pasaulį tuo, kaip dažnai jiems šypsosi fortūna (EURO 2008, o scenarijuas pradžia gana panaši), bet ir todėl, kad "Gala" sudėtyje užtektinai patyrusių pavojingų žaidėjų. Bet "Chelsea" kristi neturėtų. Jų komanda solidi, pasiekusi gerą formą, kovojanti dėl 1 vietos EPL. "Chelsea" turės namų pranašumą, o Mourinho komandos visada moka pasiekti geriausia rezultatą, kada to reikia.

Real - Schalke

Vokiečiai šį sezoną yra baisiai nestabilūs. Gerų rungtynių serijas keičia beviltiški pasirodymai. Abi komandos nacionaliniuose čempionatuose kovoja dėl savo tikslų artimoje kovoje. Europoje visi koziriai "Real" rankose. Sudėtis solidi ir patyrusi, forma nebloga, prieš dvikovas su vokiečiais nebus galingų varžovų. Kalibras per daug skirtingas, kad "Schalke" padėtų net vėl užėjusi sėkminga banga.