"Juventus" triumfavo Italijos futbolo apdovanojimuose © Eurofootball.lt
Milane vykusioje „Gran Gala del Calcio“ apdovanojimų ceremonijoje „Juventus“ klubas nuskynė visus laurus.

Net keturi geriausio praėjusio sezono klubo kategorijoje triumfavusio „Juventus“ žaidėjai pateko į sezono komandą.

Antrą kartą iš eilės Turino ekipos vairininkas Antonio Conte buvo išrinktas geriausiu „Serie A“ pirmenybių treneriu. Dėl šio titulo italas grūmėsi su Florencijos „Florentina“ strategu Vincenzo Montella.

„Padėkas siunčiu visiems savo žaidėjams, kurie dirbo kartu su manimi. Jie puikūs futbolininkai ir nuostabūs žmonės – su jais darbuotis yra vienas malonumas“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo A. Conte.

Geriausiu klubo prezidentu išrinktas Andrea Agnelli neslėpė ambicijų: „Mūsų tikslas vienas – pergalės. Nuo pat praėjusios gegužės šitas žodis nuolat kartojamas treniruotėse ir tikimės sezono pabaigoje trečią kartą iš eilės laimėti Italijos auksą“.

Geriausiu praėjusio sezono Italijos pirmenybių žaidėjo titulą antrus metus iš eilės iškovojo Andrea Pirlo. Jis taip pat kartu su Giorgio Chiellini, Andrea Barzagli ir Arturo Vidaliu pateko į sezono komandą.

Italijos futbolo žaidėjų asociacijos (AIC) rengiami rinkimai įvyko trečią kartą. 2011 metais jie pakeitė iki buvusius „Oscar del Calcio“ apdovanojimus. Rinkimų komisiją sudaro žaidėjai, treneriai, teisėjai ir žurnalistai.

2012-2013 metų sezono komanda:

Samir Handanovič
Christian Maggio - Andrea Barzagli - Giorgio Chiellini - Mattia De Sciglio
Arturo Vidal - Andrea Pirlo - Borja Valero
Edinson Cavani - Mario Balotelli - Antonio Di Natale