A.Conte po pralaimėjimo: teisėjai klydo "Roma" ekipos naudai © Eurofootball.lt
Antonio Conte vadovaujama „Juventus“ kariauna rezultatu 1-0 kapituliavo Italijos taurės ketvirtfinalių etapo mače prieš „Roma“ ekipą, kurios gretose pasižymėjo puolėjas Gervinho.

Po rungtynių „Rai Sport“ žurnalistų pakalbintas A.Conte džiaugėsi komandos pasirodymu, kurios pagrindą šiose rungtynėse sudarė atsarginiai žaidėjai, tačiau liko kritiškas Paolo Tagliavento vadovaujamos teisėjų brigados darbui.

„Rungtynėms netrūko balanso. Manau, kad „Roma“ pelnė įvartį kaip tik tuomet, kai buvome pasiruošę perimti rungtynių kontrolę, – strategas dalino komentarus. – Puikiai išstudijavome vieni kitų žaidimo taktines subtilybes. Likau patenkintas rečiau aikštėje pasirodančių žaidėjų pasirodymu“.

„Gaila, kad mums įmušė, kuomet žaidėme geriausią susitikimo atkarpą. Rungtyniauti solidžiai ir pabandyti įkasti „romėnams“ – toks buvo mūsų planas. Pirmajame kėlinyje pritrūkome šiek tiek drąsos, bet tuo pačiu sėkmingai griovėme varžovų atakas“.

Tęsdamas pokalbį su žurnalistais A. Conte išskyrė dvi, jo manymu, teisėjų padarytas klaidas - iš pradžių „Roma“ gynėjas Mehdi Benatia užsidirbo tik geltoną kortelę už paskutinės vilties pražangą prieš Sebastianą Giovinco, o vėliau šoninis arbitras anuliavo Federico Peluso įvartį.

„Maniau, jog tai yra paskutinės vilties pražanga. To pasiteiravau ir ketvirtojo mačo teisėjo. Bet kokiu atveju, nenoriu komentuoti teisėjo darbo, jis priėmė sprendimą ir viskas. Pažiūrėjus epizodo pakartojimą su Peluso įvarčiu aiškiai matosi, jog į baudos aikštelę skriejęs kamuolys nekirto galinės linijos. Kartoju, jog teisėjai klysta, tačiau kamuolys aiškiai nebuvo palikęs aikštės“, – susierzinimo neslėpė A. Conte.

„Pažiūrėkite į „Roma“ žaidėjus, kurie nepuolė protestuoti. Netgi lengviau atsikvėpė, kuomet šoninis teisėjas pakėlė vėliavėlę. Galbūt ir gerai, kad šią dovanėlę gavo varžovai. Įsivaizduokite, jei tai būtų nutikę mums. Visa spauda rašytų apie „pagalbą““.

Paklaustas, ar atiduota kamuolio kontrolė aikštės šeimininkams buvo taktinio plano dalis, A. Conte kategoriškai atsakė: „Pas mus nėra kontratakuojančiam futbolui tinkamų žaidėjų. Visuomet stengiamės rungtynių vadžias turėti savo rankose ir pirmai progai pasitaikius nubausti varžovus, tačiau retai kada veržiamės į kontratakas“.