Apžvalga: "Chelsea" futbolininkai sekmadienį priims šalies čempionus © Eurofootball.lt
Sekmadienį Anglijos „Premier“ lygoje – centrinė turo dvikova. Futbolo aistruoliai galės mėgautis dvikova tarp Londono „Chelsea“ ir „Manchester United“ klubų.

„Chelsea“ – „Manchester United“
Turnyras: Anglijos „Premier“ lyga
Stadionas: „Stamford Bridge“, Londonas
Teisėjas: Phil Dowd
Data ir laikas: 2013-01-19, 18 val.


Jose Mourinho šiose rungtynėse galės iškovoti 100-ąją pergalę „Premier“ lygoje. Šią ribą kol kas yra pasiekę tik penki strategai: Seras Alexas Fergusonas, Arsene‘as Wengeras, Davidas Moyesas, Rafaelis Benitezas ir Gerardas Houllier.

„Stamford Bridge“ stadione „Chelsea“ futbolininkai priims titulą ginantį „Manchester United“ klubą, tačiau šalies čempionai šiuo metu nuo „aristokratų“ atsilieka 9 taškais ir užima vos 7-ąją vietą turnyrinėje lentelėje. Pirmoji komandų akistata šį sezoną baigėsi nulinėmis lygiosiomis.

J.Mourinho auklėtiniai pastaruoju metu demonstruoja pavydėtiną formą: per pastaruosius šešis susitikimus „Premier“ lygoje „Chelsea“ taškus prarado tik Londono derbyje su „Arsenal“. Trečiąją vietą šalies pirmenybėse užimantys „aristokratai“ taip pat žengė į kitą FA taurės turnyro etapą įveikdami „Derby“ ekipos pasipriešinimą.

Komandai šiose rungtynėse negalės padėti traumuoti Branislavas Ivanovičius ir Marco Van Ginkelis, tačiau į aikštę jau galės išbėgti visą savaitę pilna jėga treniravęsis Frankas Lampardas. Tuo tarpu į klubą sugrįžęs Nemanja Matičius turės galimybę debiutuoti antrą kartą.


Įvarčio per save W.Rooney galimybės įmušti neturės (AP nuotr.)

„Manchester United“ strategui Davidui Moyesui tai bus vienas iš sunkiausių išbandymų prie „raudonųjų velnių“ komandos vairo. Sirgalių lūkesčių kol kas nepateisinantis treneris nuo pat savo darbo Mančesteryje pradžios dėl netenkinančių komandos rezultatų patiria nemažai spaudimo.

Pastaruoju metu komandai „Premier“ lygoje sekasi neblogai – per 6 susitikimus iškovotos 5 pergalės, tačiau pralaimėta tiesioginiems konkurentams „Tottenham“ futbolininkams.

Prasčiau komanda pasirodė kituose turnyruose. D.Moyeso auklėtiniai namuose „Swansea City“ futbolininkų buvo eliminuoti iš FA taurės, taip pat pralaimėjo „Capital One Cup“ turnyro pusfinalio pirmąjį susitikimą „Sunderland“ ekipai.

Ant „Stamford Bridge“ stadiono vejos dėl traumos tikrai neišbėgs puolėjai Wayne‘as Rooney ir Robinas van Persie, saugai Maroaune‘as Fellaini, Nani ir Ashley Youngas, o gynėjas Fabio – suspenduotas.

„Mano 100-oji pergalė anksčiau ar vėliau visvien bus pasiekta. Ar tai įvyks mače su „Man Utd“, ar su „West Ham“, ar vėliau – nežinau. Stengsimės tai padaryti prieš „United“, nes žaisime du iš eilės mačus namuose po dviejų išvykoje, todėl norime surinkti visus 6 taškus“, - prieš rungtynes kalbėjo J.Mourinho.

„Tačiau „United“ yra „United“. 11 (14 – red.past.) taškų nuo lyderių yra nemažai, tačiau manau, kad sumažinti šį skirtumą jiems pavyks. Visų didžiųjų klubų svarbiausias uždavinys šiuo metu yra įsitvirtinti pirmame ketverte, nes vėliau tai padaryti bus labai sunku“, - tikino portugalas.

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Chelsea“: Čech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Cole; David Luiz, Ramires, Willian, Oscar, Hazard; Torres.

„Man Utd“: De Gea; Rafael, Evans, Vidič, Evra; Carrick, Fletcher, Valencia, Kagawa, Januzaj, Welbeck.