Prognozės pasitvirtino: C.Ronaldo - geriausias 2013 metų pasaulio futbolininkas (VIDEO, FOTO) © Eurofootball.lt
Pirmadienio vakarą Šveicarijos Ciuricho mieste įvyko FIFA „Ballon d‘Or“ apdovanojimų ceremonija, kurioje galiausiai paaiškėjo geriausias 2013 metų pasaulio futbolininkas.

Šioje ceremonijoje buvo apdovanoti geriausi futbolininkai ir futbolininkės, treneriai ir trenerės. Daugiausiai susidomėjimo sukėlusioje dvikovoje dėl geriausio pasaulio futbolininko titulo triumfavo Cristiano Ronaldo.

C.Ronaldo džiaugsmo ašaros (AP nuotr.)

Madrido „Real“ lyderis Cristiano Ronaldo „Ballon d‘Or“ rinkimuose varžėsi su Lioneliu Messi („Barcelona“) ir Francku Ribery („Bayern). Portugalas (27,99%) po keturių metų pertraukos antrą kartą tapo geriausiu pasaulyje.

Antroji vieta atiteko keturių „Auksinių kamuolių“ savininkui L.Messi (24,72%), o praėjusį sezoną visus įmanomus trofėjus su Miuncheno „Bayern“ laimėjęs F.Ribery (23,39%) liko trečioje vietoje.

Dėl gražiausio metų įvarčio varžėsi taip pat trys kandidatai – Neymaras („Barcelona“), Nemanja Matičius („Benfica“) bei Zlatanas Ibrahimovičius (PSG), o pastarasis būtent laimėjo „Puskas“ apdovanojimą, kuomet pelnė įspūdingą įvartį draugiškose rungtynėse prieš Anglijos rinktine.

Geriausia startinė sudėtys pasaulyje (AP nuotr.)

Geriausiu treneriu tapo jau karjerą baigęs Juppas Heynckesas. Praėjusį sezoną vokietis vadovavo Bavarijos ekipai ir su ja laimėjo svarbiausius tris titulus – UEFA Čempionų lygą, Vokietijos taurę bei čempionatą. Dėl šio trofėjaus kovojo Dortmundo „Borussia“ vairininkas Jurgenas Kloppas bei karjerą baigęs Seras Aleksas Fergusonas.

Visos 2013 metų nominacijos:

Geriausias pasaulio futbolininkas: Cristiano Ronaldo
Geriausias pasaulio treneris: Juppas Heynckesas
Geriausia pasaulio futbolininkė: Nadine Angerer
Geriausia pasaulio trenerė: Silvian Neid
Garbingas žaidimas: Afganistano rinktinė
Prezidento apdovanojimas: Jacquesas Rogge
Gražiausias metų įvartis: Zlatanas Ibrahimovičius

FIFA geriausias 2013 metų vienuoliktukas:

Manuel Neuer

Dani Alves – Sergio Ramos – Thiago Silva – Philipp Lahm

Andres Iniesta – Xavi – Franck Ribery

Lionel Messi – Zlatan Ibrahimovič – Cristiano Ronaldo



Z.Ibrahimovičiaus įvartis į Anglijos rinktinės vartus: