"Chelsea" - "Liverpool": komandos metus sieks užbaigti pergalingai © Eurofootball.lt
Šventinis britiško futbolo maratonas tęsiasi. Prieš pasitinkant Naujuosius metus Anglijos „Premier“ lyga futbolo mėgėjams padovanos dar vieną dvikovą tarp lentelės viršūnės ekipų. „Stamford Bridge“ stadione sekmadienį susitiks „Chelsea“ bei „Liverpool“ klubai.

„Chelsea“ – „Liverpool“
Turnyras: Anglijos „Premier“ lyga
Stadionas: „Stamford Bridge“, Londonas
Teisėjas: Howard Webb
Data ir laikas: 2013-12-29, 18 val.


Tai bus dar viena akistata tarp turnyrinės lentelės kaimynių. Jose Mourinho treniruojami sostinės futbolininkai šiuo metu žengia trečioje pozicijoje, tuo tarpu Brenadno Rodgerso auklėtiniai žygiuoja ketvirti, tačiau situacija lentelės viršūnėje ypatingai įtempta, todėl per vieną turą viskas gali apsiversti aukštyn kojom.

Londono „Chelsea“ futbolininkai pastaruoju metu nedemonstruoja aukščiausio lygio futbolo, tačiau stabiliai renka taškus ir skinasi kelią link turnyrinės lentelės viršūnės. J.Mourinho auklėtiniai šiuo metu turi 37 taškus ir 4 taškais atsilieka nuo „Manchester City“ futbolininkų, kurie šeštadienį bent laikinai tapo čempionato lyderiais.

Per pastaruosius šešis „Premier“ lygos mačus „aristokratai“ iškovojo 4 pergales, kartą suklupo prieš „Stoke City“ ekipą ir sužaidė nulinėmis lygiosiomis su „Arsenal“ ekipa šios savaitės pradžioje.

Sostinės klubas šiame susitikime turės verstis be puikią formą demonstravusio saugo Ramireso, kuris mače su „Swansea City“ futbolininkais gavo penktąją geltoną kortelę ir yra diskvalifikuotas vienam susitikimui.


L.Suarezas paskutiniajame tarpusavio mače pasižymėjo ne tik įvarčiu (AFP nuotr.)

B.Rodgerso treniruojama ekipa demonstruoja vis kokybiškesnį bei akiai patrauklų žaidimą. „Liverpool“ futbolininkai prieš Kalėdas buvo pakilę į pirmąją turnyrinės lentelės vietą, tačiau po susitikimo su „Man City“ klubu, kuris buvo pralaimėtas rezultatu 1 – 2, „raudonieji“ smuktelėjo į ketvirtąją poziciją.

Po pralaimėjimo prieš „Hull City“ išvykoje, B.Rodgerso auklėtiniai iškovojo keturias pergales paeiliui. Mersisaido ekipa per šiuos keturis mačus įmušė net 17 įvarčių, iš kurių 5 krito į „Tottenham“ vartus „White Hart Lane“ stadione ir tik pajėgi Manuelio Pellegrini kariauna sugebėjo pristabdyti šią puolimo mašiną.

„Liverpool“ ekipai negalės padėti jos kapitonas Stevenas Gerrardas, vis dar besigydantis traumą. Iš rikiuotės taip pat iškritę puolėjas Danielis Sturridge‘as ir gynėjai Jose Enrique bei Sebastianas Coatesas, tuo tarpu krašto saugas Victoras Mosesas negalės rungtyniauti dėl nuomos sutarties sąlygų. Aikštėje pasirodyti jau gali būti pasiruošęs gynėjas Jonas Flanaganas.

Prieš šį susitikimą „aristokratų“ strategas J.Mourinho pareiškė, kad B.Rodgerso auklėtiniai turi puikias sąlygas ir yra pajėgūs laimėti Anglijos pirmenybes, tuo tarpu „raudonųjų“ treneris išreiškė padėką portugalui, teigdamas, kad jis daug prisidėjo prie airio karjeros. Primename, kad B.Rodgersas daugiau nei tris metus dirbo su „Chelsea“ jaunimo komandomis.

„Turbūt nesėdėčiau čia, jeigu ne J.Mourinho. Jis suvaidino didelį vaidmenį. Jis suteikė man pasitikėjimo savimi, kuris padėjo man tapti tuo, kuo esu dabar. Man labai pasisekė, kad galėjau dirbti su juo daugiau nei tris metus. Daug iš jo išmokau“, - pagyrų oponentui negailėjo B.Rodgersas.

Paskutiniame tarpusavio susitikime „Anfield“ stadione buvo užfiksuotos lygiosios 2 – 2, tačiau žiūrovų ir sirgalių atmintyje labiausiai įstrigo ne rezultatas švieslentėje, o Luiso Suarezo dvikova su Branislavu Ivanovičiumi, kurio rankoje liko urugvajiečio dantų žymės. Už šį „žygdarbį“ puolėjas buvo nubaustas 10 mačų diskvalifikacija, kuri tęsėsi ir šio sezono pradžioje.

Statistika ir faktai:

- „Chelsea“ iš pastarųjų susitikimų su „Liverpool“ namuose laimėjo tik kartą ir patyrė tris pralaimėjimus.

- „Liverpool“ per 14 paskutinių „Premier“ lygos mačų Londone įmušė 29 įvarčius.

- J. Mourinho su „Chelsea“ namuose nėra pralaimėję nei vienų „Premier“ lygos rungtynių, tačiau kai 2007 m. portugalas paliko vyriausiojo trenerio postą, „aristokratų“ namuose nepralaimėtų rungtynių seriją 2008 m. spalį nutraukė būtent „Liverpool“ ekipa.

- „Aristokratai“ iš paskutiniųjų aštuonių „Premier“ lygos mačų pralaimėjo tik vieną.

- „Liverpool“ išvykoje iš šešių pastarųjų susitkimų laimėjo tik kartą.

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Chelsea“: Čech; Ivanovič, Luiz, Terry, Cole; Mikel; Lampard, Hazard, Oscar, Willian; Torres.

„Liverpool“: Mignolet; Johnson, Škrtel, Sakho, Cissokho; Lucas, Allen, Henderson, Sterling, Coutinho; Suarez.