Savaitgalį "Premier" lygoje – dvi intriguojančios akistatos (FOTO) © Eurofootball.lt
Savaitgalį Anglijos „Premier“ lyga palepins savo žiūrovus aukščiausios kokybės futbolo reginiais. Šeštadienį žiūrovai stebės, kaip čempionato lyderiams „Arsenal“ sekasi „Manchester City“ tvirtovėje, o sekmadienį laukia „Tottenham“ ir „Liverpool“ dvikova.

„Manchester City“ – „Arsenal“


XVI-ąjį Anglijos pirmenybių turą šeštadienį 14 val. 45 min. pradės „Manchester City“ ekipa, namuose susitiksianti su „Premier“ lygos lyderiais Londono „Arsenal“, kurie bandys reabilituotis po ne itin sėkmingos praėjusios savaitės.

Manuelio Pellegrini vadovaujami futbolininkai namuose žaidžia idealiai: iškovotos 7 pergalės iš 7 galimų ir į varžovų vartus pasiuntė jau 29 įvarčius. Tiesa, nuo būsimų varžovų „miestiečiai“ atsilieka 6 taškais, tačiau puiki forma „Etihad“ stadione komandos gerbėjams leidžia tikėtis, kad šį skirtumą pavyks sumažinti.

„Man City“ ekipa pastaruoju metu demonstruoja solidžią formą. Nepaisant to, kad po trijų pergalų „Premier“ lygoje, buvo sužaista lygiosiomis su „Southampton“ futbolininkais, Čempionų lygoje įveikti Europos čempionai „Bayern“, todėl „miestiečiai“ bus pasitikintys savo jėgomis ir nusiteikę tik pergalei.

M.Pellegrini turės verstis be trijų gynybos grandies futbolininkų – Gaelio Clichy, Matija Nastasičiaus ir Micah Richardso.

„Arsenal“ gynėjai mėgins sustabdyti grėsmingą varžovų puolimą (AFP nuotr.)

Londono „Arsenal“ klubas išvykose rungtyniauja beveik taip pat solidžiai, kaip ir namuose, ir iš 35 taškų 16 buvo surinkta varžovų tvirtovėse. „Kanonieriams“ netrūksta nei kūrybingumo, nei užtikrintumo gynyboje.

Puikiai įsibėgėję Arsene‘o Wengero auklėtiniai vis dar žengia pirmoje turnyrinės lentelės vietoje, tačiau pastaroji savaitė nebuvo pati sėkmingiausia šį sezoną. Po trijų pergalių paeiliui iš rankų paleista pergalė mače su „Everton“, o pirma vieta UEFA Čempionų lygos F grupėje užleista Dortmundo „Borussia“ klubui.

Dėl traumų komandai negalės padėti saugai Alex‘as Oxlade‘as Chamberlainas bei Abou Diaby ir puolėjas Yaya Sanogo. Nežinia, ar sportinę formą spėjo įgauti Lukas Podolskis, po traumos aikštėje dar nepasirodęs, o Bacary Sagna į aikštę gali žengti jau nuo pirmų minučių.

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Manchester City“:Hart; Zabaleta, Kompany, Demichelis, Kolarov; Toure, Fernandinho, Silva, Nasri; Negredo, Aguero.

„Arsenal“: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Flaimini, Ramsey, Cazorla, Ozil; Giroud.

„Tottenham“ – „Liverpool“


Turą pradėjus vienai grandų dvikovai, jį užbaigs kita. Sekmadienį vakare „White Hart Lane“ stadione iš duobės besikapstantys „Tottenham“ futbolininkai susitiks su traumų praretinta „Liverpool“ ekipa.

Po žeminančio pralaimėjimo prieš „Manchester City“ ekipą rezutatu 0 – 6, Andre Villas-Boaso treniruojamos komandos padėtis stabilizuojasi. Sunkiai įsivažiuojantis klubo puolimas pradėjo mušti įvarčius ir nepaisant vis dar šlubuojančios gynybos, komanda pradėjo rinkti taškus. Šiuo metu „Tottenham“ klubas užima šeštąją vietą turnyrinėje lentelėje.

„Spurs“ futbolininkai po minėtojo fiasko „Etihad“ stadione „Premier“ lygoje sužaidė lygiosiomis su titulą ginančia „Manchester United“ ir iškovojo dvi pergales iš eilės. UEFA Europos lygos grupių etapą „pentinai“ užbaigė pergalingai ir iškovjo 6 pergales iš 6 galimų.

Komandai negalės padėti vienas pagrindinių gynybos ramsčių Janas Vertonghenas, į rikiuotę sugrįšiantis tik sausio mėnesį. Vis dar nėra aišku, ar aikštėje pasirodys kiti du gynėjai – Younesas Kaboulas ir Vladas Chirichesas.

Šių komandų dvikovose netrūksta kovos ir aistrų (AFP nuotr.)

Brendano Rodgerso treniruojamos „Liverpool“ ekipos žaidimas pastaruoju metu banguotas ir permainingas. Traumų praretinta ekipa žengia antrojoje turnyrinės lentelės pozicijoje su 30 taškų ir nuo lygos lyderių atsilieka 5 taškais.

Po rezultatyvių lygiųjų miesto derbyje su „Everton“ ekipa, „raudonieji“ netikėtai nusileido „Hull City“ komandai ir iškovojo dvi solidžias pergales prieš „Norwich City“ bei „West Ham“ klubus, prie kurių svariai prisidėjo puolėjas Luisas Suarezas, pastaruoju metu ant savo pečių tempiantis „Liverpool“ futbolininkus.

Banguojančiam žaidimui įtakos turėjo tai, kad iš rikiuotės iškrito sezono pradžioje žibėjęs puolėjas Danielis Sturridge‘as. Komandai taip pat tenka verstis be traumuoto kairiojo krašto gynėjo Jose Enrique, o paskutinioji netektis – komandos kapitonas Stevenas Gerrardas, kuriam be futbolo teks praleisti apie mėnesį.

Prognozuojamos komandų sudėtys:

„Tottenham“: Lloris; Walker, Dawson, Chiriches, Rose; Sandro, Dembele, Paulinho, Lennon, Chadli; Soldado.

„Liverpool“: Mignolet; Johnson, Škrtel, Sakho, Flanagan; Allen, Lucas, Coutinho, Henderson, Sterling; Suarez.