UEFA Čempionų lygos apžvalga (FOTO) © Eurofootball.lt
Antradienio vakarą UEFA Čempionų lygoje įvyks 6-asis turas, kuriame bus sužaistos paskutinės bei lemiamos grupių etapo rungtynės.

Šiandien A-D grupių komandos sieks užsitikrinti kelialapį į aštuntfinalį. Iš viso Europos stadionuose vyks aštuonios rungtynės.

„Kobenhavn“ – Madrido „Real“


Pirmasis susitikimas tarp šių ekipų baigėsi lengva Carlo Ancelotti auklėtinių pergale. „Santiago Bernabeu“ stadione „karališkasis“ klubas pelnė keturis įvarčius, o po du kartus pasižymėjo Angelis Di Maria bei Cristiano Ronaldo. Vis dėlto Danijos čempionai šį kartą žais savo tvirtovėje, o pergalė – gyvybiškai svarbi.

B grupėje kol kas situacija aiški yra tik dėl pirmosios vietos nugalėtojo. „Real“ su 13 taškų užsitikrino kelialapį į aštuntfinalį bei pirmąją vietą. Tuo tarpu kova dėl antrojo kelialapio vis dar vyksta, tačiau geresnėje padėtyje yra Turino „Juventus“ ekipa, kuri nuo „Kobenhavn“ futbolininkų turi dviejų taškų skirtumą. Danams artėjančiame mače reikia laimėti ir laukti „Serie A“ čempionų nesėkmės.

„Real“ lyderis sugrįžo ir ruošiasi rungtynėms (SIPA nuotr.)

„Manchester United“ – Donecko „Shakhtar“


Donecke pirmoji akistata pasibaigė taikiai ir, atrodo, kad dėsningai. Rezultatas Ukrainoje buvo užfiksuotas 1-1, o įvarčius pelnė Danny Welbeckas („Manchester Utited“) ir Taisonas („Shakhtar“), o šis susitikimas ypač svarbus yra „Shakhtar“ futbolininkams, kurie vis dar nėra užsitikrinę kelialapio į kitą etapą.

A grupėje „raudonieji velniai“ jau turi kelialapį savo rankose, tačiau ne pirmąją vietą, tad pergalė taip pat yra svarbi. Antroje vietoje žygiuojanti Donecko ekipa savo sąskaitoje turi 8 taškus ir minimaliu skirtumu pirmauja prieš Lėverkuzeno „Bayer“, kuri pergalės atveju prieš San Sebastiano „Real Sociedad“ klubą bei „Shakhtar“ kluptelėjimo keliauja į aštuntfinalį.

„Man Utd“ vienuolikė Anglijoje nedžiugina savo sirgalių (REUTERS nuotr.)

Miuncheno „Bayern“ – „Manchester City“


Praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojai pirmajame mače su „Man City“ šventė įtikinamą pergalę rezultatu 1-3. Nugalėtojų gretose pergalingus įvarčius pelnė Franckas Ribery, Thomas Mulleris bei Arjenas Robbenas, o paguodos įvartį „miestiečių“ gretose pelnė Alvaro Negredo.

Abu klubai jau užsitikrino vietą aštunfinalyje, tačiau pirmosios vietos nugalėtojas dar neaiškus. Manuelio Pellegrini auklėtiniai savo sąskaitoje turi 12 taškų, o pergalė prieš bavarus reikštų tris taškus, po kurių Anglijos vicečempionai susilygintų su „Bayern“, o tuomet pirmosios vietos nugalėtojas paaiškėtų įvarčių santykiu. Tuo tarpu D grupės autsaideriai Maskvos CSKA ir Pilzeno „Viktoria“ kovos dėl trečios vietos ir kelialapio į Europos lygą.


„Etihed“ stadione netrūko aistrų (AP nuotr.)

Stambulo „Galatasaray“ – Turino „Juventus“


Pirmosios rungtynės tarp Italijos ir Turkijos čempionų pasibaigė rezultatyviomis lygiosiomis. Šiame susitikime „Galatasaray“ gretose pasižymėjo Didieris Drogba ir Umutas Bulutas, o „Bianconeri“ ekipoje – Arturo Vidalis (11m. baudinys) bei Fabio Quagliarella. Stambule „Juventus“ vienuolikei turėtų būti karšta, nes pergalė yra svarbi abiems komandoms, nors blogesnėje situacijoje išlieka Roberto Mancini auklėtiniai.

Minėtoje B grupėje lyderis aiškus, tačiau „Juventus“ (6 tšk.), „Galatasaray“ (4 tšk.) bei „Kobenhavn“ (4 tšk.) turi šansą grupėje likti antroje pozicijoje. Antonio Conte kariaunai Turkijoje reikia nepralaimėti ir laukti teigiamo „Real“ rezultato Danijoje. Stambulo ekipai šiame susitikime trys taškai yra gyvybiškai svarbūs, o iškovojus pergalę prieš „Juventus“ taip pat reiktų sulaukti Madrido komandos lygiųjų arba pergalės.

Turkai Stambule „Juventus“ kubui „užkurs pirtį“ (ANADOLU AJANSI nuotr.)

Kiti antradienį vykstantys susitikimai:

Lisabonos „Benfica“ – Paryžiaus „Saint-Germain“
Pirėjo „Olympiakos“ – Briuselio „Anderlecht“
Pilzeno „Viktoria“ – Maskvos CSKA
San Sebastiano „Real Sociedad“ – Lėverkuzeno „Bayer“