G.Martino: per būsimus 20 mačų pralaimėsime nebent tik kartą © Eurofootball.lt
Pergalingai šį sezoną žygiavusi „Barcelona“ pastarąją savaitę suklupo net du kartus. Kol Lionelis Messi vis dar negali padėti komandai, varžovai vejasi Katalonijos klubą, rašo dienraštis „Lietuvos rytas“.

Po antradienio pralaimėjimo per Čempionų lygos mačą Amsterdame prieš „Ajax“ (1:2) Katalonijos futbolininkai sekmadienį pirmąsyk suklupo ir šalies pirmenybėse, kai Bilbao neatsilaikė prieš vietos „Athletico“ ekipą (0:1).

Ši lyderių nesėkmė akimirksniu sugrąžino „Liga“ varžyboms intrigą – katalonus vėl pasivijo Madrido „Atletico“ ekipa, o „Real“ nuo amžinųjų varžovų dabar atsilieka tik 3 taškais.

Nors sezono pradžioje G.Martino treniruojama „Barcelona“ ir žygiavo pergalingu ritmu (nė vieno pralaimėjimo per 20 mačų), ši savaitė sukėlė naują diskusijų bangą apie šio argentiniečio pasiūlytas komandos žaidimo permainas.

„Mums trūko spartos“, – aiškino Xavi dar po mačo Amsterdame.

„Pagrindinė bėda – nusiteikimas“, – komandos draugą papildė Gerard’as Pique.

„Mūsų spaudimas neveikia“, – analizavo Cescas Fabregasas.

Liepos mėnesį atvykęs į Barseloną G.Martino jau laimėjo Ispanijos supertaurę (įveikė „Atletico“ 1:0 ir 0:0) ir pirmąjį „El Clasico“ mūšį prieš „Real“ (2:1), tačiau komandos žaidimo stilius iki šiol neįtikina „Barcelona“ gerbėjų.

Katalonams neužtenka tiktai laimėti. „Barcelona“ privalo žaisti gražiai ir gerbti dar Pepe Guardiolos epochos palikimą.

Argentinietis neslėpė ambicijų, kad nori ne tik išsaugoti „Barcelona“ žaidimo esmę (nuolatinis spaudimas ir kamuolio kontrolė), bet ir įgyvendinti keletą savo idėjų. Bet žaidėjai, regis, iki šiol gerai nesupranta, ko iš jų reikalauja naujas treneris.

„Nežinojau, ar reikia spausti varžovus, ar daugiau žiūrėti sau už nugaros“, – po mačo Amsterdame neslėpė Carlesas Puyolis.

Negalima užmiršti, kad sekmadienį G.Martino taip pat buvo priverstas verstis net be 6 starto sudėties žaidėjų.

„Jeigu man reikėtų pasirašyti, kad per būsimus 20 mačų pralaimėsime tik kartą, duokite sutartį. Iš karto pasirašysiu“, – ramino kritikus G.Martino.