Apžvalga: "Tottenham" - "Manchester United" © Eurofootball.lt
Gruodžio 1-ąją dieną, sekmadienį, Anglijos „Premier“ lyga pasiūlys dar vieną aukšto lygio futbolo reginį. Londone, „White Hart Lane“ stadione, susitiks vietos „Tottenham“ ir titulą ginantys „Manchester United“ futbolininkai.

„Tottenham“ – „Manchester United“
Turnyras: „Premier“ lyga
Stadionas: „Whiter Hart Lane“, Londonas.
Teisėjas: Mike Dean
Data ir laikas: 2013-12-01, 14 val.


Londono „Tottenham“ strategui Andre Villas-Boasui išaušo ne pačios lengviausios dienos. Pastaruoju metu „Spurs“ ekipa demonstruoja prastą formą ir Anglijos žiniasklaidoje jau pasirodė pranešimų, kad specialistui iš Portugalijos gresia atleidimas.

Komanda „Premier“ lygos pirmenybėse užima vos 9-ąją vietą su 20 taškų, o nuo sezono pradžios ekipos žaidimas nerodo jokių progreso ženklų.

Praeitą savaitgalį „Tottenham“ futbolininkai patyrė didžiausią pralaimėjimą Anglijos čempionate per 17 metų, kuomet „Etihad“ stadione buvo pažeminti „Manchester City“ ekipos rezultatu 0 – 6. Paskutinį kartą „Premier“ lygoje A.Villas-Boaso auklėtiniai laimėjo spalio pabaigoje, o per paskutiniąsias tris rungtynes iškovojo tik vieną tašką.

Rungtynės su „Manchester United“ portugalui gali būti lemtingos. Pergalės atveju A.Villas-Boasas reabilituotųsi prieš „Tottenham“ aistruolius, kuriems pamažu senka kantrybė. Jeigu komanda pralaimės, stratego laukia kritikos banga, o tikimybė prarasti darbą dar labiau išaugtų.

Gera gynyba iki rungtynių su „Man City“ galėję pasigirti „Spurs“ futbolininkai turi rimtų problemų puolime. Londono klubas yra tarp penkių blogiausiai atakuojančių komandų pirmenybėse su 9 įvarčiais. Tiek pat yra įmušusi „Hull City“ ekipa, o mažiau – tik lentelės dugne esantys „Crystal Palace“ ir „Sunderland“ klubai.

Rungtynėse su „Manchester United“ ekipa komandai padėti negalės traumą besigydantys puolėjai Emmanuelis Adebayoras bei Harry Kane‘as, gynėjas Danny Rose‘as ir saugas Christianas Eriksenas.


40-mečio sulaukęs R.Giggsas išgyvena antrą jaunystę (REUTERS nuotr.)

Kitoje barikadų pusėje nuotaikos kiek geresnės. Po prastos sezono pradžios „Man Utd“ ekipa pamažu įsivažiuoja. Šiuo metu „raudonieji velniai“ su 21 tašku užima 6-ąją vietą turnyrinėje lentelėje.

Daug kritikos sulaukęs strategas Davidas Moyesas, kuris tik šią vasarą perėmė klubo vairą iš vyriausiojo trenerio posto pasitraukus legendiniam Serui Alexui Fergusonui, pradeda apsiprasti su naujomis pareigomis ir styguoti komandos žaidimą.

Per pastarąsias šešerias rungtynes „Premier“ lygoje šalies čempionai iškovojo keturias pergales, įskaitant ir prieš pirmenybių lyderius „Arsenal“ namuose. Optimizmo įpūtė ir UEFA Čempionų lygoje pasiekta triuškinama pergalė rezultatu 5 – 0 prieš Lėverkuzeno „Bayer“ ekipą. Po blankaus sezono starto „Manchester United“ futbolininkai jau nepralaimi 11 mačų iš eilės.

Akistatose su „Tottenham“ ekipa „Man Utd“ gretose sėkmė lydį veteraną Ryaną Giggsą. Valas prieš „pentinus“ yra įmušęs 10 įvarčių – daugiau nei prieš bet kurį kitą varžovą.

R.Giggsas sulaukė pagyrų po rungtynių su „Bayer“ ekipa, o penktadienį jam suėjo jau 40 metų. Nepaisant to, pats futbolininkas teigia, kad amžius tėra tik skaičius. Tiesa, dar nėra aišku, ar jis aikštėje pasirodys aikštėje sekmadienį. Iš viso „Man Utd“ gretose veteranas jau yra sužaidęs 953 mačus.

„Raudonųjų velnių“ ekipoje vis dar negali rungtyniauti saugas Michaelis Carrickas, tačiau strategas D.Moyesas tikisi, kad komandai jau galės padėti puolėjas Robinas van Persie ir gynėjas Nemanja Vidičius.

Statistika Andre Villas-Boasui nepalanki - „Tottenham“ ekipa prieš „Manchester United“ namuose nėra laimėjusi nuo 2001 m.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

„Tottenham“: Lloris; Walker, Dawson, Kaboul, Vertonghen; Paulinho, Sandro, Townsend, Holtby, Sigurdsson; Soldado.

„Manchester United“: De Gea; Smalling, Evans, Ferdinand, Evra; Giggs, Jones, Valencia, Kagawa, Januzaj; Rooney.