UEFA Čempionų lygos apžvalga (FOTO) © Eurofootball.lt
Trečiadienio vakarą UEFA Čempionų lygoje įvyks 5-asis turas, kuriame bus sužaistos priešpaskutinės grupių etapo rungtynės.

Šiandien A-D grupių komandos sieks užsitikrinti kelialapį į aštuntfinalį. Iš viso Europos stadionuose vyks aštuonios rungtynės.

Madrido „Real“ – Stambulo „Galatasaray“


Pirmoji dvikova tarp Turkijos čempionų ir Ispanijos vicečempionų įvyko Stambule, kur Madrido „Real“ nepaliko jokių vilčių šeimininkams ir šventė pergalę rezultatu 1-6. Šiame susitikime nesustabdomas buvo Cristiano Ronaldo, kuris pasižymėjo „hat-tricku“. Turkai savo žiūrovų akivaizdoje neturėjo šansų prieš „karališkąjį klubą“, tad vargu ar „Santiago Bernabeu“ stadione jiems pavyks pasiekti teigiamą rezultatą.

B grupėje pirmosios vietos nugalėtojas jau beveik aiškus. Carlo Ancelotti auklėtiniai užtikrintai turėdami 10 taškų savo sąskaitoje pirmauja, o „Galatasaray“ vis dar kovoja dėl antrosios vietos su kitomis komandos, kurios turi vienodus šansus žengti į kitą etapą.

Rezultatyviausias turnyro žaidėjas „Real“ klubui padėti negalės (AP nuotr.)

Lėverkuzeno „Bayer“ – „Manchester United“


„Old Trafford“ stadione „Man Utd“ vienuolikei prieš varžovus iš Lėverkuzeno pavyko iškovoti pergalę. Atkaklioje bei šešerių įvarčių dvikovoje Davido Moyeso kariauna į savo sąskaitą įsirašė pirmuosius tris taškus, tačiau kiek vėliau „raudonųjų velnių“ ekipai sekėsi vis sunkiau.

A grupėje kovoje dėl kelialapio į aštuntfinalį liko trys komandos, tačiau nei viena dar nėra garantuota. „Manchester United“ (8 tšk.), „Bayer“ (7 tšk.) bei „Shakhtar“ (5 tšk.) pergalės atveju pagerins savo padėti grupėje, o paskutinėje vietoje liko naujoke San Sebastiano „Real Sociedad“ ekipa, kuri surinko vos vieną tašką.

D.Moyesas žarsto linksmus patarimus W.Rooney (Reuters nuotr.)

Maskvos CSKA – Miuncheno „Bayern“


Praėjusio sezono Čempionų lygos nugalėtojai varžovus iš Maskvos nugalėjo lengvai. „Allianz“ tvirtovėje Davido Alaba, Mario Mandžukičiaus ir Arjeno Robbeno įvarčiai lėmė pergalę. Šis susitikimas "Bundesliga" čempionams yra beveik nieko nelemiantis, nes bavarai kartu su „Manchester City“ klubu jau užsitikrino vietą kitame etape.

Grupėje vis dar gali vykti kova dėl pirmosios vietos, nes „miestiečiai“ nuo Josepo Guardiolos auklėtinių atsilieka tik 3 taškais. CSKA neketina pasiduoti Vokietijos čempionams, nes kiekvienas taškas šiai ekipai yra reikalingas, norint užimta grupėje trečią vietą ir patekti į Europos lygą, o Pilzeno „Viktoria“ kol kas lieka be taškų.

„Bayern“ futbolininkams šilta Rusijoje nebus (AP nuotr.)

Turino „Juventus“ – „Kobenhavn“


Danijoje pirmoji akistata pasibaigė kiek netikėtu rezultatu. Daugkartiniai Italijos čempionai Turino „Juventus“ futbolininkai išvykoje nesugebėjo įveikti „Kobenhavn“ vienuolikės. Šeimininkai mačo pradžioje turėjo net įgiję pranašumą, tačiau Fabio Quagliarella įvartis išplėšė „Bianconeri“ ekipai lygiąsias.

Minėtoje grupėje lyderis aiškus, tačiau antroji komanda, kuri tęs kovą Čempionų lygoje vis dar nežinoma. „Galatasaray“ su „Kobenhavn“ turi po 4 taškus, o Antonio Conte vadovaujama ekipa surinko vos 3 taškus ir neiškovojo nei vienos pergalės. „Juventus“ futbolininkams pergalė namuose yra itin svarbi.

Italijos čempionai šį sezoną aštuntfinalyje gali nežaisti (LaPresse nuotr.)

Kiti trečiadienį vykstantys susitikimai:

Donecko „Shakhtar“ – San Sebastiano „Real Sociedad“
Briuselio „Anderlecht“ – Lisabonos „Benfica“
Paryžiaus „Saint-Germain“ – Pirėjo „Olympiakos“
„Manchester City“ – Pilzeno „Viktoria“