UEFA Čempionų lygos apžvalga (FOTO) © Eurofootball.lt
Antradienį po pertraukos sugrįžta UEFA Čempionų lyga, kurioje bus sužaistos priešpaskutinės grupių etapo rungtynės.

Šiandien 5-ąjį turą pradės E-H grupių komandos, o keli klubai jau yra užsitikrinę kelialapį į turnyro aštuntfinalį, bet keliose grupėse vis dar verda įtempta kova.

Dortmundo „Borussia“ – „Napoli“


Pirmasis susitikimas tarp šių komandų pasibaigė „Napoli“ klubo pergale. Po itin kovingos kovos pergalę rezultatu 2-1 Neapolyje iškovojo šeimininkai. Nugalėtojų gretose įvarčius pelnė Gonzalo Higuainas bei Lorenco Insigne, o gynėjas Camilo Zuniga nesėkmingai sužaidė baudos aikštėje ir pelnė įvartį į savus vartus.

Situacija F grupėje yra labai aiški. Jei „Napoli“ ir Londono „Arsenal“ šiandien iškovos pergales, tuomet užsitikrins kelialapį į aštuntfinalį, nes abi komandos turi po lygiai taškų – 9. Tuo tarpu praėjusio sezono UČL finalininkė Dortmundo ekipa savo sąskaitoje turi 6 taškus ir pergalė savo žiūrovų akivaizdoje yra gyvybiškai svarbi.

„Borussia“ savaitgalį patyrė skaudų pralaimėjimą prieš „Bayern“ (Reuters nuotr.)

Londono „Arsenal“ – „Marseille“


Marselyje Arsene‘o Wengero auklėtiniai minimaliu skirtumu palaužė šeimininkus, kurie iki pat šiol neiškovojo nė taško. Puikią sportinę formą demonstruojantys „kanonieriai“ po Theo Walcotto bei Aarono Ramsty įvarčių šventė pergalę, o paguodos įvartį nuo 11 metrų žymos pelnė Jordanas Ayew.

Minėtoje „mirtininkų grupėje“ šiuo metu yra du pagrindiniai kandidatai likti 1-2 vietoje. Į prestižinį turnyrą sugrįžusiai „Marseille“ ekipai patekti į kitą etapą jokių šansų nebėra, o „Arsenal“ turi puikią galimybę žengti tolyn.

Londono ekipos treniruotėje vyrauja gera nuotaika (AFP nuotr.)

„Basel“ – Londono „Chelsea“


Tarp šių klubų rezultatas pirmoje akistatoje taip pat buvo analogiškas, o „Basel“ ekipa „Stamford Bridge“ tvirtovėje palaužė Jose Mourinho treniruojamą kariauną. „Mėlynieji“ pirmieji po Oscaro įvarčio įsiveržė į priekį, tačiau antrajame kėlinyje pabudę svečiai iš Šveicarijos pasižymėjo du kartus ir iškovojo pirmuosius tris taškus.

„Chelsea“ E grupėje kol kas lieka lyderio pozicijoje, o jų sąskaitoje yra 9 taškai. Antroje vietoje žygiuoja Gelzenkircheno „Schalke“ (6 tšk.) ekipa, kuriai ant kulnų mina būtent „Basel“ (5 tšk.) vienuolikė. Jei Londono ir Gelzenkircheno ekipos šiandien pasieks pergales, tuomet užsitikrins vietą aštuntfinalyje.

„Mėlynieji“ Anglijoje atsitiesė ir šventė užtikrintą pergalę (AFP nuotr.)

Amsterdamo „Ajax“ – „Barcelona“


„Camp Nou“ stadione „Barcos“ ir „Ajax“ dvikova baigėsi šeimininkų triuškinančia pergale rezultatu 4-0. Gerardo Martino auklėtiniams šios rungtynės yra nieko nelemiančios, tačiau Olandijos čempionai savo aikštėje gali pabandyti įveikti traumų kamuojamą „Barcelona“ ir tęsti kovą dėl kelialapio į kitą etapą.

H grupėje Ispanijos čempionai turi surinkę 10 taškų, o po pergalės prieš „Milan“ katalonai užsitikrino pirmąją vietą. Tuo tarpu trys komandos – „Celtic“ (3 tšk.), „Ajax“ (4 tšk.) bei „Milan“ (5 tšk.) kovoja dėl antrosios vietos, kuri garantuotu vietą kitame etape.

„Barca“ Amsterdame turės verstis be L.Messi (AFP nuotr.)

Kiti antradienį vykstantys susitikimai:

Sankt Peterburgo „Zenit“ – Madrido „Atletico“
Glazgo „Celtic“ – „Milan“
„Porto“ – Vienos „Austria“
Bukarešto „Steaua“ – Gelzenkircheno „Schalke“