J.Kloppas prieš akistatą su "Bayern": turime parodyti savo geriausią žaidimą © Eurofootball.lt
Dortmundo "Borussia" klubo strategas Jurgenas Kloppas teigia, kad norint įveikti Miucheno "Bayern" ekipą, komanda turi pademonstruoti geriausią savo žaidimą.

Vokietijos čempionate "geltonai-juodi" nuo pirmaujančių Pepo Guardiolos auklėtinių atsilieka keturiais taškais.

Paskutinį kartą "Borussia" futbolininkai "Bundesliga" pirmenybėse pagrindinius konkurentus įveikė 2010 m. ir J.Kloppas teigia, kad komanda privalo parodyti tai, ką moka geriausiai, jeigu nenori leisti "Bayern" klubui atitrūkti.

"Mūsų žaidimo stilius gali sukelti problemų, tačiau tik jeigu demonstruojame ką mokame geriausiai. Tik bėgioti aikštėje neužtenka", - apie artėjančią akistatą su "Bayern" prašneko J.Kloppas.

"Neįveiksi tokių varžovų viena koja, nes jie paprasčiausiai per aukšto lygio. Pastaruoju metu jie laimi net ir tokias rungtynes, kur būna arti pralaimėjimo. Tai yra blogos žinios mums, nes net ir tada, kai "Bayern" yra prastos formos, jie sugeba iškovoti pergales", - pagarbiai apie varžovus samprotavo specialistas.

"Kaip su tuo susitvarkyti? Mes nežinome ir manau, kad to nežino nei viena komanda. Esame įrodę, kad "Bayern" yra įveikiami, tačiau žaisti prieš juos yra nepaprastai sudėtinga".

"Borussia" ekipą pastaruoju metu užklupo traumų virtinė, todėl mače su bavarais komandai negalės padėti visa pagrindinė gynybos linija: Lukaszas Piszczekas, Nevenas Subotičius, Matsas Hummelsas ir Marcelis Schmelzeris.

Trečiadienį "geltonai-juodų" gretas sustiprino patyręs 34-erių metų gynėjas Manuelis Friedrichas, o J.Kloppas pabrėžė gynybos svarbą tokiame mače.

"Jeigu aplaidžiai pažiūrėsime į kurį nors žaidimo aspektą, kai varžovai kontroliuoja kamuolį, būsime nubausti. Neabejoju, kad Guardiola turi tą omenyje. Jo treniruojamos "Barcelona" ekipos spaudimas būdavo nepriekaištingas. Manau, kad pasitaikė tokių mačų, kuomet centro gynėjas Puyolis neprisiliesdavo prie kamuolio, nes atakuojantys futbolininkai jį perimdavo anksčiau", - pagyrų savo oponentui negailėjo vokietis.

"Yra toks senas posakis, kad puolėjai laimi rungtynes, o gynėjai - čempionatus. Negalima varžovams leisti įmušti daug įvarčių. Tai blogai ne tik rezultato atžvilgiu, bet taip pat kenkia komandos pasitikėjimui. Tai tarsi gauti sumušimą į blauzdą - tuomet vaikštai nesklandžiai ir pradedi šlubčioti", - užbaigė J.Kloppas.

Akistata tarp "Borussia" ir "Bayern" futbolininkų vyks šeštadienį, 19 val. 30 min. Lietuvos laiku.