P.Bento: atakas Švedijoje turi užbaigti nebūtinai C.Ronaldo © Eurofootball.lt
Dėl vieno paskutinių kelialapių į pasaulio futbolo čempionatą Brazilijoje kaunasi Švedijos ir Portugalijos rinktinės. Pastarosios šalies futbolininkai gali būti kiek ramesni – prieš antradienį vyksiantį atsakomąjį mačą jie yra vienu žingsniu arčiau išsvajotųjų pirmenybių. Lemiamo mačo išvakarėse portugalų ekipos strategas Paulo Bento tikino, kad švedams apsiginti prieš Cristiano Ronaldo neužteks – gali pasižymėti ir kiti žaidėjai.

„Jei Švedijai ir pavyks sustabdyti Cristiano Ronaldo, pasižymės kiti žaidėjai“, – sakė portugalų treneris P.Bento prieš atsakomąjį mačą dėl patekimo į pasaulio čempionatą Brazilijoje, rašo reuters.com.

Po pirmojo susitikimo portugalų stratego nuotaikos džiugesnės nei oponentų, nes jo komanda Švedijos ekipą palaužė 1:0. Vienintelį įvartį Portugalijos rinktinei pelnė C.Ronaldo.

„Aš manau – situacija paprasta. Bandysime sustabdyti ne vieną Zlataną Ibrahimovičių, o visos švedų ekipos žaidimą“, – spaudos konferencijoje kalbėjo P.Bento.

„Nėra reikalo žaisti po vieną, turime būti komanda. Aš manau, kad Švedijos komanda taip pat bandys sustabdyti C.Ronaldo, tačiau mes turime atakuoti gerai. Ir atakas užbaigti turi nebūtinai C.Ronaldo“, – planais dalinosi portugalų strategas.

P.Bento pabrėžė, kad jo varžovams sustabdyti portugalų lyderį gali nepakakti: „Jei C.Ronaldo gaus pernelyg daug dėmesio – mes suteiksime galimybę kitiems žaidėjams, atakuosime iš kitų pozicijų.“

Pasak P.Bento, švedų kapitonas Z.Ibrahimovičius pirmame susitikime buvo lyg nepastebimas, tačiau strategas vėl dėlto pabrėžė abiejų lyderių svarbą komandoms. Taip pat jis pridūrė, kad dėl kelialapio kovoja rinktinės, kurios labai gerbia viena kitą.

„Mes labai gerbiame švedų nacionalinę rinktinę. Jie turi puikių žaidėjų, aišku, turi Z.Ibrahimovičių, visi žino, koks geras žaidėjas jis yra. Bet mes bandysime žaisti tokį žaidimą, kokį demonstravome pirmajame mače – kontroliuoti ne vieną kurį nors žaidėją, o švedų žaidimą.“

Portugalijos rinktinės strategas sakė, kad jo komandos strategija – siekti pergalės: „Na, turime palaukti ir pamatysime, ką švedai darys. Mes bandysime laimėti. Mūsų strategija – išeiti į aikštę ir laimėti mačą. Turime atakuoti kaip tik galime, kad pelnytume įvartį.“