"Barcelona" pratęsė sutartį su sporto direktoriumi A.Zubizarreta © Eurofootball.lt
Ispanijos čempionė "Barcelona" oficialiai pranešė sėkmingai baigusi derybas dėl darbo sutarties pratęsimo su dabartiniu klubo sporto direktoriumi Andoni Zubizarreta.

Vieno iš Katalonijos klubo vadovų įgaliojimus ketinama pratęsti dvejiems papildomiems metams.

Tai reiškia, kad 52-ejų baskas savo poste lieka dirbti mažiausiai iki 2016 metų vasaros. Ankstesnysis kontraktas, kurį A. Zubizaretta buvo pasirašęs prieš ketverius metus, būtų baigęs galioti 2014-ųjų vasarą.

Parašą ant naujosios sutarties sporto direktorius padės artimiausiu metu, ketvirtadienį paskelbė oficiali Katalonijos ekipos svetainė.

"Barcelona" klube A. Zubizarreta yra viena įtakingiausių figūrų. Patyręs vadybininkas rūpinasi pagrindinės Katalonijos klubo futbolo komandos komplektavimu ir dažniausiai koordinuoja derybas su potencialiais kandidatais papildyti "Barcą".

A. Zubizarreta profesionalaus futbolininko karjerą baigė 1998 metais. Tuomet jis paskutiniuosius ketverius sezonus gynė "Valencia" komandos vartus.

1986-1994 metais baskas buvo pagrindiniu "Barcelona" vartininku ir kartu su Katalonijos klubu keturis kartus tapo Ispanijos čempionu, po du kartus triumfavo Karaliaus taurės bei Ispanijos supertaurės varžybose, 1992-aisiais laimėjo Čempionų lygą ir Europos Supertaurę bei kartą šventė pergalę tuometiniame UEFA Taurių laimėtojų taurės turnyre.

2001 metais A. Zubizarreta grįžo į savo gimtąją Bilbao "Athletic" komandą ir trejus metus dirbo jos sporto direktoriumi.

Į Katalonijos klubą baskas atėjo 2010-ųjų liepą, kuomet sporto direktoriaus poste pakeitė iš jo pasitraukusį savo tautietį Txiki Begiristainą.

Ispanijos rinktinės sudėtyje A. Zubizarreta iš viso yra sužaidęs 126 rungtynes ir pagal šį pasiekimą yra trečias per visą "Furia Roja" istoriją.