"Žalgiris" išleido pergalę iš rankų ir vėl nepasinaudojo proga tapti čempionais © Eurofootball.lt
Niūrią šeštadienio dieną Lietuvoje įvyko dvejos „SMScredit.lt A lygos“ XXXV-ojo turo rungtynės, kurios galėjo tapti auksinės sostinės ekipai.

Gargždų miesto stadione susitiko vietos „Banga“ prieš Vilniaus „Žalgirį“. Pergalę iš savų rankų išleido Mareko Zubo auklėtiniai, kuriems vis dar nepavyksta užsitikrinti čempionų vardo.

Pirmajame kėlinyje pranašumą turėjo svečiai iš Vilniaus, nors ir rungtynių pradžioje agresyviau atrodė aikštės šeimininkai, tačiau kiek vėliau šalies vicečempionai pradėjo spausti varžovus.

27-ąją minutę į „Bangos“ vartų tinklą krito pirmasis įvartis. Po puikaus Manto Kuklio perdavimo į baudos aikštelę galva pasižymėjo Georgas Freidgeimas.

Antrasis kėlinys prasidėjo aktyviais šeimininkų išpuoliais link „Žalgirio“ futbolininkų ginamų vartų, tačiau išlyginti rezultato nepavyko, o vilniečiai ir toliau drausmingai gynėsi.

Vis dėlto, 62-ąją minutę prie Armanto Vitkausko vartų buvo skirtas 11 metrų baudinys. Jį sėkmingai netrukus realizavo puolėjas Evaldas Grigaitis.

74-ąją minutę įvyko itin įdomus epizodas, kuomet už geltoną kortelę iš aikštės buvo pašalintas gargždiškis Aleksandras Ivanauskas, o dar griežtesnės bausmės reikalavęs žalgirietis Luka Peričius taip buvo pašalintas už raudoną kortelę iš aikštės.

Per likusį laiką nei vienai komandai daugiau pasižymėti nepavyko, todėl „Žalgiriui“ jau trečias iš eilės rungtynes nepavyksta užsitikrinti pirmosios vietos A lygoje.

Ši pergalė vilniečiams būtų garantavusi pirmąją vietą šio sezono Lietuvos čempionate. Antroje vietoje galiausiai būtų likusi Klaipėdos „Atlanto“ ekipa, kuri vis dar turi galimybių užimti pirmąją vietą. Jei uostamiesčio klubas laimi likusias dvi rungtynes, o „Žalgiris“ pralaimi kitas - čempionais tampa klaipėdiečiai.

Kitose rungtynėse Panevėžio „Ekranas“ savo žiūrovų akivaizdoje susigrūmė su „Šauliais“. Įtikinamą pergalę rezultatu 3-1 iškovojo šeimininkai.

Rezultatai:

Gargždų „Banga“ 1 – 1 Vilniaus „Žalgiris“
27‘ [0 – 1] G.Freidgeimas
63‘ [1 – 1] E.Grigaitis

74‘ A.Ivanauskas („Banga“) pašalintas iš aikštės
75‘ L.Peričius („Žalgiris“) pašalintas iš aikštės

Panevėžio „Ekranas“ 3 – 1 „Šiauliai“
5‘ [1 – 0] M.Andelkovič
11‘ [1 – 1]E.Pšelenskis
18‘ [2 – 1] D.Djenič
45‘ [3 – 1] A.Buinickij

Turnyrinė lentelė: