Apžvalga: "Arsenal" sieks išsaugoti lyderio poziciją mače su "Liverpool" (VIDEO) © Eurofootball.lt
Šeštadienį vakare Anglijoje - lyderių dvikova: Londono „Arsenal“ klubas bandys išsaugoti pirmąją vietą rungtynėse su „Liverpool“ ekipa.

„Arsenal“ – „Liverpool“
Turnyras: Anglijos „Premier“ lyga
Stadionas: „Emirates“ (Londonas)
Teisėjas: Martin Atkinson
Data ir laikas: 2013-11-02, 19 val. 30 min.


2013/2014-ųjų metų sezonas įgauna pagreitį ir šeštadienį Anglijoje prasidės jau X-asis šalies pirmenybių turas, o visų akys kryps į Londoną, kur 60 tūkstančių vietų talpinančiame stadione čempionato lyderiai „Arsenal“ sieks įveikti „Liverpool“ klubą su žibančiu puolimo tandemu priešakyje.

Londono „Arsenal“ klubas po pralaimėtų pirmųjų sezono rungtynių atsitiesė ir „Premier“ lygoje gana greitai įsibėgėjo bei įsiveržė į pirmąją turnyrinės lentelės poziciją, kurios neapleidžia jau nuo penktojo čempionato turo. „Kanonieriai“ po pralaimėjimo „Aston Villa“ ekipai iškovojo septynias pergales, įskaitant triumfą šiaurės Londono derbyje, ir prarado tik du taškus.

Nepaisant sėkmingų pasirodymų „Premier“ lygoje, pastaruoju metu Arsene‘o Wengero auklėtinių žaidybinė forma suprastėjo ir „kanonieriai“ pralaimėjo UEFA Čempionų lygoje „Borussia“ ekipai, o iš Anglijos lygos taurės pasitraukė patyrę nesėkmę prieš „Chelsea“.

Brendano Rodgerso auklėtinių žaidimas sezono pradžioje nebuvo stabilus. Po trijų pergalių minimaliu rezultatu, įskaitant ir sėkmingai pasibaigusias rungtynes prieš „Manchester United“ klubą, vėliau komanda prarado taškus prieš „Swansea“ ekipą ir gavo antausį nuo „Southampton“ futbolininkų.

Vis dėlto, sugrįžus diskvalifikuotam puolėjui Luisui Suarezui, kurį vasarą mėgino prisivilioti ta pati „Arsenal“ ekipa, komanda atrodo vis grėsmingiau. Urugvajiečio ir „Liverpool“ klube sužibėjusio Danielio Sturridge‘o tandemas kol kas veikia nepriekaištingai ir pridarė problemų jau ne vienos ekipos gynybai, kas leido komandai išsilaikyti lentelės viršuje.

Londono „Arsenal“ klubo traumos neapleidžia ir šį sezoną: komanda turės verstis be traumuotų saugų Mathieu Flamini, Abou Diaby, jaunojo Serge‘o Gnabry bei Alex‘o Oxlade‘o Chamberlaino, taip pat puolėjų Theo Walcotto, Yaya Sanogo ir Lukaso Podolskio, kuris į treniruotes sugrįžo tik šią savaitę.

„Liverpool“ gretose į rikiuotę sugrįžo iki traumos solidų žaidimą demonstravęs Philippe Coutinho, tačiau komandai gali tekti verstis be kairiojo krašto gynėjo Jose Enrique, kuris turi problemų su keliu bei ilgesniam laikui iškritusių Iago Aspaso ir Sebastiano Coateso.

Pastarieji tarpusavio susitikimai:

„Arsenal“ 2 – 2 „Liverpool“
„Liverpool“ 0 – 2 „Arsenal“
„Liverpool“ 1 – 2 „Arsenal“
„Arsenal“ 0 – 2 „Liverpool“
„Arsenal“ 1 – 1 „Liverpool“

Prognozuojamos sudėtys:

„Arsenal“: Szczesny; Sagna, Mertesacker, Koscielny, Gibbs; Arteta, Ramsey, Ozil, Cazorla, Wilshere; Giroud.

„Liverpool“: Mignolet; Toure, Škrtel, Sakho; Johnson, Lucas, Gerrard, Henderson, Cissokho; Sturridge, Suarez.