"Barcelona" strategas G.Martino: Neymaras gali žaisti dar geriau © Eurofootball.lt
Vyriausiasis "Barcelona" treneris Gerardo Martino po pergalės prieš Madrido "Real" surengtoje spaudos konferencijoje negalėjo pagyrų savo auklėtiniams ir nepuolė kritikuoti arbitrų, nors šie priėmė abejotinų sprendimų mačo metu.

Pasak Katalonijos klubo stratego, ekipos naujokas Neymaras sužaidė puikų mačą, tačiau jis gali žaisti ir dar geriau.

"Neymaras išties žaidė labai gerai, tačiau aš manau, kad jis gali moka rungtyniauti dar geriau. Komanda ypač gerai atrodė pirmajame kėlinyje ir mes nuveikėme milžinišką darbą. Po pertraukos buvo šiek tiek sunkiau, nes "Barca" mėgsta kontroliuoti kamuolį", - įspūdžiais dalijosi argentinietis.

Treneris nepanoro aptarinėti mačui teisėjavusio arbitro Alberto Undiano Mallenco sprendimų. Navarros kolegijos atstovas į "Real" vartus neskyrė 11 metrų baudinio po Pepe pražangos prieš Cescą Fabregasą,o antrajame kėlinyje ignoravo Cristiano Ronaldo reikalavimą skirti baudinį po kontakto su Javieru Mascherano.

G. Martino pagyrimų nusipelnė ir puikų įvartį pelnęs Alexis Sanchezas bei Lionelis Messi.

"Nuo praėjusio sezono pabaigos Alexis žaidžia labai gerai. Jei pelnytas įvartis jam padėjo įgyti daugiau gerbėjų, aš esu tuo patenkintas. Lionelis nepelnė įvarčio? Nematau tame nieko blogo. Šįkart jis labiau padėjo komando draugams gintis ir savo darbą atliko kokybiškai", - auklėtinius vertino strategas.

Anot trenerio, jis nusprendė pakeisti Andresą Iniestą ir į aikštę išleido Alexą Songą tam, kad sustiprintų komandos gynybą.

"Jei mačas vėl klostytųsi pagal tokį scenarijų, šį keitimą atlikčiau dar kartą. Mums reikėjo stiprinti gynybą ir mes norėjome pergalės", - motyvus paaiškino G. Martino.

Katalonijos komandos vairininkas pripažino, kad jis liko patenkintas dvikovos baigtimi, tačiau prisipažino ypatingo džiaugsmo nejaučiąs: "Jei tai būtų buvęs paskutinis turas, galima būtų triumfuoti, o dabar tai buvo eilinės turo rungtynės".