A.Liubinskas: Galime vertinti, kad mes nieko nepasiekėme © Eurofootball.lt
„Reziumė – mes praleidome dvejus metus. Mes nieko per tuos dvejus metus neįgijome, neišmokome pulti, neišmokome gintis, nesukūrėme naujos komandos. Mes, kaip Leonido Brežnevo laikų SSRS – siūbuojame vietoje“, – kalbėjo apie Lietuvos futbolo rinktinės pasirodymą pasaulio čempionato atrankoje 1992-1995 ir 2003-2008 metais nacionalinę komandą treniravęs Algimantas Liubinskas.

Antradienį lietuviai sužaidė paskutines atrankos rungtynes. Jas 0:1 pralaimėjo Bosnijos ir Hercegovinos futbolininkams ir šešių komandų grupėje liko ketvirti, atsilikę nuo tų pačių bosnių, graikų ir slovakų bei aplenkę latvius bei lichtenšteiniečius.

Palyginimui: Estijos rinktinė, taip pat, kaip Latvija buvo penkta šešių komandų grupėje, baltarusiai penkti iš penkių, lenkai šešių komandų turnyre buvo ketvirti.

„Gerai ar blogai sužaidėme, vertinkime kiekvienas taip, kaip patys norime. Galime vertinti, kad yra labai gerai, kad mes aplenkėme latvius. Galime vertinti, kad mes nieko nepasiekėme – neaplenkėme slovakų, nebandėme kovoti dėl 1–2 vietų“, – A.Liubinskas nenorėjo vienareikšmiškai įvertinti šį pasiekimą.

Atrankos etapui komandą rengęs vengras treneris Csaba Laszlo buvo iš nacionalinės ekipos trenerio posto atleistas likus žaisti dvejas oficialias rungtynes. Jį laikinai pakeitė Igoris Pankratjevas, iki tol buvęs Cs.Laszlo asistentu.

Prieš prasidedant atrankos etapui Cs.Laszlo nebuvo keliami kokie nors konkretūs reikalavimai. Buvo kalbama, kad iš jo vadovaujamos rinktinės gerų rezultatų tikimasi tik 2014-2015-ųjų metų cikle, atrankoje į Europos pirmenybes. Iki tol vengras turįs kurti komandą.

Tačiau A.Liubinskas mano, kad ir komandos kūrimas buvo nenusisekęs: „Aš iš pat pradžių sakiau, kad šiame etape didelių galimybių nėra ir reikia galvoti apie ateitį. Dabar pagaliau mes atradome Fiodorą Černychą, jau po truputį į aikštę leidžiame Gratą Sirgėdą, vartuose – jau Giedrius Arlauskis. O kiti – 1984-ųjų metų gimimo futbolininkai? Jie nėra nei jauni, nei seni. Vieną du ciklus jie sužaisti gali. Daugiau – ne. Reanimavome Mindaugą Kaloną. Bet reikia galvoti, ką statysime į jo vietą? Nebuvo ryškios strategijos – kaip mes turime pasiruošti ateičiai.“