"Arsenal" strategas A.Wengeras pasiruošęs išlaidauti © Eurofootball.lt
Londono "Arsenal" klubo strategas Arsene'as Wengeras pasiruošęs ir vėl nustebinti komandos gerbėjus naujais pirkiniais.

Nepaisant to, prancūzas taip pat pabrėžia, kad komandos pagrindą turi sudaryti ne nusipirkti, o akademijoje išauginti futbolininkai.

"Mano požiūris išliko toks pats - visada siekiu geriausius žaidėjus privilioti į klubą už geriausią įmanomą kainą.

Taip pat noriu, kad 60-80 procentų komandos sudarytų akademijoje išauginti žaidėjai", - oficialiai klubo svetainei prasitarė A.Wengeras.

"Iš to kyla mūsų klubo kultūra, futbolo stilius. Tokie žaidėjai kaip Wilshere'as, Ramsey bei Gibbsas turi tą atspindėti. Be viso to, noriu, kad komandą papildytų aukščiausios prabos futbolininkai", - tikino prancūzas.

A.Wengeras, kuris paskutinę vasaros perėjimų dieną nepagailėjo 42,5 milijonų svarų sterlingų ir įsigijo "Real" saugą Mesutą Ozilą, teigė: "Išleisti tokius pinigus - didelė atsakomybė".

"Tačiau aš su šia atsakomybe tvarkausi gerai, kadangi mes turime pinigų pirkti tokiems futbolininkams. Seniau negalėjome to daryti dėl finansinių suvaržymų".

"Kai pasistatėme stadioną, jaučiau didelę atsakomybę valdant šį klubą. Turėjome išgyventi šį laikotarpį nebankrutavę. Pirmi metai buvo sunkūs. Visa tai paaiškina, kodėl praradome svarbių futbolininkų", - tęsė patyręs strategas.

"Dabar esame pakankamai geroje finansinėje situacijoje ir aš, labiau nei bet kas kitas, noriu, kad "Arsenal" klube žaistų aukščiausios klasės futbolininkai. Jeigu reikės išlaidauti - aš išlaidausiu", - optimistiškai nusiteikęs užbaigė A.Wengeras.

Prancūzas prie "Arsenal" vairo stojo dar 1996-aisias metais ir nuo to laiko su klubu iškovojo 3 "Premier" lygos titulus, 4 FA taures bei 4 kart į viršų kėlė "Community Shield" trofėjų.