Pasaulio čempionato atranka: Pietų Amerikoje kelialapį iš Čilės pavogė Kolumbija © Eurofootball.lt
Itin aršios rungtynės pasaulio futbolo čempionato atrankoje vyko Pietų Amerikos (CONMEBOL) atrankos zonoje, kur kelialapį į Braziliją pačioje mačo pabaigoje paleido Čilės rinktinė.

Kolumbijos futbolo rinktinė, vedama Rafaelio Falcao, namuose sugebėjo išplėšti lygiąsias 3:3 su Čile, nors po pirmo kėlinio čiliečiai pirmavo net 3:0.

„Juventus“ saugas Arturo Vidalis Čilę į priekį išvedė 18 min. realizuodamas 11 metrų baudinį, o paskui du įvarčius pridėjo „Barcelona“ puolėjas Alexis Sanchezas – 21 ir 29 min.

Vis dėlto Kolumbijos rinktinė neketino pasiduoti – Teofilo Gutierrezas 69 min. įmušė pirmą įvartį, o mačo pabaigoje čiliečiai visai pakriko. 66 min. Čilės rinktinės narys Carlosas Carmona buvo išvytas iš aikštės, o 75 min. buvo mušamas jau antras rungtynių 11 metrų baudinys – Radamelis Falcao smūgiavo taikliai ir rezultatą sušvelnino iki 2:3.

Pakrikusi Čilės rinktinės gynyba 84 min. užsidirbo dar vieną 11 metrų baudinį – R.Falcao ir vėl nesuklydo, išplėšė savo ekipai lygiąsias ir tiesioginį kelialapį į pasaulio futbolo čempionatą. Pastarąjį sykį kolumbiečiai ten žaidė 1998 metais.

Čilės rinktinės futbolininkai iki trečio įvarčio turėjo tiesioginį kelialapį savo rankose, tačiau teisėjui priekaištų reikšti negali – abu 11 metrų baudiniai skirti visiškai pelnytai.

Savo galimybes keliauti į Braziliją sutvirtino Ekvadoro rinktinė, kuri namuose 1:0 įveikė Urugvajų. Įvartį 30 min. pelnė Jeffersonas Montero.

Venesuela ir Paragvajus išsiskyrė taikiai 1:1 ir po šio mačo nė viena iš ekipų nebeturi galimybių prasimušti į pasaulio čempionatą. Tuo tarpu jau anksčiau kelialapį užsitikrinusi Argentinos rinktinė namuose 3:1 nugalėjo Peru ir užtvirtino savo dominavimą atrankos grupėje.

Primename, kad Pietų Amerikos atrankos zonoje į pasaulio futbolo čempionatą kelialapį kaip šeimininkė turi Brazilija. Tiesioginius kelialapius dar gauna keturios atrankos varžybų dalyvės, o penktąją vietą užėmusi komanda turi žaisti pereinamas rungtynes su Afrikos atrankos zonos penktąja komanda – ja tapo Jordanija.

Lemiamame ture spalio 14 dieną Urugvajus namie priims Argentiną, Paragvajus žais su Kolumbija, Čilė – su Ekvadoru, o Peru – su Bolivija. Ekvadoras, Čilė ir Urugvajus jau nebenukris žemiau penktosios vietos, tačiau ir nebepakils aukščiau trečiosios.

CONMEBOL atrankos turnyro lentelė:

1. Argentina 32 tšk.
2. Kolumbija 27 tšk.
3. Ekvadoras 25 tšk.
4. Čilė 25 tšk.
5. Urugvajus 22 tšk.
6. Venesuela 20 tšk.
7. Peru 14 tšk.
8. Paragvajus 13 tšk.
9. Bolivija 11 tšk.