Lietuvos rinktinė atsirevanšavo latviams (VIDEO) © Eurofootball.lt
Lietuvos rinktinė 2014 metų pasaulio čempionato atrankos turnyre iškovojo antrą pergalę iš eilės, penktadienį Vilniuje 2-0 įveikdama Latvijos nacionalinę ekipą. Tai buvo pergalingas debiutinis trenerio Igorio Pankratjevo mačas prie rinktinės vairo.

Per devynis mačus 11 taškų iškovoję lietuviai po principinės pergalės savo grupėje užsitikrino mažiausiai ketvirtą vietą, mat lenkia latvius jau keturiais taškais. Teoriškai mūsų šalies rinktinė gali pakilti ir į trečią vietą, tačiau turi ne tik įveikti Bosniją ir Hercegoviną antradienį, tačiau ir tikėtis, kad Slovakija per likusius du mačus barstys taškus.

Dvikova mūsų futbolininkams prasidėjo labai sėkmingai - sužaidus vos 8 minutes po kampinio kamuolį į tinklą pasiuntė Fedoras Černychas. Pajutę žaidimą šeimininkai neleido svečiams perimti iniciatyvos ir ilgiau kontroliavo kamuolį. Netrukus galimybę pasižymėti turėjo Deividas Matulevičius, tačiau jo smūgis nebuvo stiprus.

Tiesa, kėlinio pabaigoje lietuviai turėjo traukti kamuolį iš savų vartų, bet teisėjas įvarčio neįskaitė, mat net trys Latvijos futbolininkai buvo atsidūrę nuošalėje.

Antrajame kėlinyje Lietuvos rinktinė ir vėl demonstravo solidų žaidimą, kurį vainikavo greta ataka 68 minutę. Ją tiksliu smūgiu iššokęs vienas prieš vartininką užbaigė Saulius Mikoliūnas.

Lietuva 2 - 0 Latvija
8' [1 - 0] F.Černych
68' [2 - 0] S.Mikoliūnas

Lietuva: G.Arlauskis; M.Žaliūkas, E.Vaitkūnas, T.Kijanskas, V.Borovskis; S.Mikoliūnas (78' G.Sirgėdas), K.Ivaškevičius, M.Panka, M.Kalonas, F.Černych (72' N.Valskis); D.Matulevičius (58' E.Razulis);

Latvija: A.Vanins; K.Gorkšs, v.Gabovs (73' A.Kovalovs), N.Bulvitis, V.Maksimenko; J.Laizans, A.Fertovs, A.Zjuzins, D.Rakels (66' I.Lukjanovs); V.Šabala, M.Verpakovskis (77' E.Višnakovs);