C.Tevezas: itališkas futbolas yra pats sudėtingiausias, kurį teko žaisti © Eurofootball.lt
Turino „Juventus“ naujokas Carlosas Tevezas liko giliai nustebęs, kuomet paragavo itališko futbolo duonos.

Praėjusią vasarą iš „Manchester City“ klubo atvykęs puolėjas nė nemastė, jog Apeninų pusiasalyje dievinama sporto šaka bus tokia sudėtinga.

„Galiu pasidalinti mintimis apie Italijos futbolą prieš man čia atvykstant. Maniau, kad jų žaidimas buvo lengvas, lėtas ir nereikalaujantis daug jėgų. Pasirodo, buvau visiškai neteisus“, – šypsojosi argentinietis.

„Tiesa pasakius, man dar neteko žaisti sudėtingesnio futbolo. Čia pro akis nepraslysta nė menkiausia detalė. Liejame prakaitą treniruotėse ir daug dėmesio skiriame taktikai. Prieš atvažiuodamas apie Italijos futbolo virtuvę buvau susidaręs visiškai priešingą nuomonę“.

Nemažai diskusijų sukėlė klubo sprendimas duoti C. Tevezui dešimtu numeriu pažymėtus marškinėlius, kurie iki tol priklausė „Juventus“ istoriją perrašusiam Alessandro Del Piero.

„Norite sužinoti tiesą? Nesuku sau galvos dėl to, kokiu numeriu pažymėtus marškinėlius vilkiu. Kitu atveju, tiesiog užsikraučiau sau ant pečių nereikalingą spaudimą. Tokiu atveju gali žaisti arba geriau, arba blogiau“.

„Šį kartą, manau, jog spaudimas padarytų daugiau žalos nei naudos. Būtent todėl aš žaidžiu taip pat, kaip ir vaikystėje savo rajone. Dabar negaliu pradėti galvoti apie tai, kas jau praėjo“, – samprotavo C. Tevezas.