A.Liubinskas ragina iš LFF trauktis J.Kvedarui su parankiniais © Eurofootball.lt
Lietuvos futbolo rinktinės trenerių sprendimas vėl sukėlė diskusijų audrą.

Artimiausioms pasaulio čempionato atrankos rungtynėms nepakviesti ne tik Deividas Šemberas su Tomu Danilevičiumi, bet ir Marius Stankevičius, Žydrūnas Karčemarskas bei Edgaras Česnauskis. Apie keistą situaciją šalies futbole “Žinių radijas” ketvirtadienį kalbėjosi su buvusiu rinktinės treneriu Algimantu Liubinsku.

- Ar sprendimas atsisakyti visų lyderių neatrodo per daug drastiškas? – “Žinių radijas” klausė A.Liubinsko.

- Neaišku, ar tai trenerio, ar federacijos pozicija. Šis klausimas visuomet tvyrojo. Atsimenu, kad mano laikais Liutauras Varanavičius, kuris ištikimai tarnavo Vladimirui Romanovui, prieidavo ir sakydavo, kad rinktinės kandidatų sąrašą turėčiau derinti su V.Romanovu. Aš tik nusijuokdavau. Dėl to susigadinau santykius su abiem.

Jei tai trenerių sprendimas, galbūt jie šioje komandoje nebemato perspektyvos, mėgina burti naują komandą. Tačiau iš karto po burtų traukimo buvo aišku, kad grupėje kovosime su latviais, todėl permainų buvo galima imtis ir anksčiau.

- Kaip manote, ar tai trenerio, ar LFF sprendimas?

- Nemanau, kad J.Kvedaras pats daro įtaką. Federacijoje yra pilkasis kardinolas Stasys Stankus, kuris labai aktyviai stengiasi pateikti savo nuomonę ir daro didelę įtaką. Nors pasakyti, ar tai trenerio, ar kitų sprendimas, sudėtinga.

- M.Stankevičius sakė, kad taip federacija siekia užčiaupti ją kritikuojančius žaidėjus. Ką manote apie tai?

- Mano nuomonė paprasta: kartų kaita privalo vykti ir federacijoje. Jei ši futbolininkų karta susivienys ir dalyvaus rinkimuose, jie gali įnešti pokyčių, nes pokyčiai reikalingi. Futbole nusistovėjo ilgametė stagnacija. Kai kuriems asmenims, ilgai sėdintiems savo postuose, derėtų pagalvoti, gal jau vertėtų garbingai išeiti.

- Kas gali tapti nauju rinktinės treneriu?

- Tikriausiai bus ne ieškomas geras treneris, o daromi taktiniai ėjimai, susiję su artėjančiais kitais rinkimais ir siekiant išsilaikyti savo pozicijose tiems asmenims, kurie įsikibę savo kėdžių.