Du "Barcelona" nariai sumanė inicijuoti apkaltą klubo vadovams © Eurofootball.lt
Du oficialūs "Barcelona" klubo nariai, vadinamieji socios, nusprendė inicijuoti apkaltą Katalonijos ekipos vadovams.

Pirmadienį Jordi Cases ir Joanas Arnesas atvyko į "Barcelona" būstinę bei pareiškė ketiną pradėti apkaltos procedūrą klubo prezidentui Sandro Roselliui bei viceprezidentams Josepui Maria Bartomei, Javierui Fausui ir Jordi Cardonerui.

Klubo darbuotojai atliko reikiamus formalumus bei per penkias darbo dienas turi išduoti apkaltos iniciatoriams parašų rinkimo lapus.

J. Casesui ir J. Arnesui per dvi savaites reikės surinkti mažiausiai 5 procentus, t.y., apie 6 tūkstančius, socio parašų tam, kad būtų organizuojamas visų klubo narių balsavimas dėl nepasitikėjimo prezidentu S. Roselliu.

Savo motyvus apkaltos rengėjai ketina paaiškinti artimiausiu metu planuojamoje surengti spaudos konferencijoje.

Tačiau, pasak dienraščio "Sport", sumanymas išversti iš posto S. Rosellį gali būti pasmerktas.

Jau ateinantį šeštadienį rengiama generalinė "Barcelona" socios asamblėja, kurios metu ekipos vadovai atsiskaitys sirgaliams. Renginio metu taip pat planuojama balsuoti dėl kai kurių "Barcelona" klubo statuto pakeitimų. Vienas jų yra itin aktualus apkaltos iniciatoriams. Jei pataisai bus pritarta, klubo nariai, sumanę rengti apkaltą prezidentui, turės surinkti ne 5, o 15 procentų socios parašų.

Prieš penkerius metus "Barcelona" klubo nariai jau buvo surengę apkaltą tuometiniam prezidentui Joanui Laportai. Tam, kad Katalonijos klubo vadovas netektų savo posto, nepasitikėjimą juo turi pareikšti du trečdaliai rinkimų dalyvių - 66 procentai.

2008-aisiais rengta J. Laportos apkalta žlugo. Tuomet nepasitikėjimą Katalonijos klubo vadovu pareiškė 60,6 proc. balsavusių narių ir prezidentas J. Laporta gavo įgaliojimus vadovauti toliau.

Šešerių metų trukmės "Barcelona" prezidento kadencijos metu galima rengti tik vieną apkaltą.