L.Messi ir jo tėvas davė parodymus mokesčių slėpimo byloje © Eurofootball.lt
Penktadienį Ispanijos žiniasklaidos priemonių dėmesys nukrypo į nedidelio Gava municipaliteto, esančio netoli Barselonos, teismą.

Čia, kaip ir planuota, apsilankė "Barcelona" puolėjas Lionelis Messi ir jo tėvas Jorge, besibylinėjantys su Ispanijos mokesčių inspekcija dėl galimai nuslėptų mokesčių.

Tyrimą atlikusių pareigūnų dėmesį patraukė laikotarpis nuo 2006 iki 2009 metų. Manoma, kad į kompanijas, esančias Jungtinėje Karalystėje, Šveicarijoje, Belize ir Urugvajuje, buvo pervesta dalis futbolininko pajamų taip nesumokant mokesčių Ispanijoje.

Neoficialiais duomenimis, mokesčiai galimai imti slėpti dar tada, kai pats futbolininkas buvo nepilnametis ir tai nėra jo iniciatyva ar sumanymas.

Penktadienį vykęs teismo posėdis buvo uždaras ir į jį žurnalistai bei pašaliniai asmenis nebuvo įleisti.

Iš teismo pastato išėjęs L. Messi buvo gerai nusiteikęs, tačiau su žiniasklaida bendravo futbolininko ir jo tėvo interesams teisme atstovaujantis advokatas Cristobalis Martellis.

"Mano klientai laikosi tvirtos nuomonės, jog tyrimo metu reikia visiškai atvirai ir skaidriai teikti visą reikalingą informaciją ir bendradarbiauti su tyrimą atliekančiais pareigūnais. Tokias instrukcijas aš gavau iš L. Messi šeimos. Bylos medžiagos nagrinėjimas prasidėjo šiandien ir mes pateikėme įtikinamus įrodymus, jog mano klientas visiškai neketino ir nenorėjo slėpti mokesčių. Nebus jokių ginčų ir jokios kovos, nei su mokesčių inspekcija kaip institucija, nei su pačia valstybe", - sakė teisininkas.