30 tūkst. gyventojų turintis Gibraltaras veržiasi į Čempionų lygą © Eurofootball.lt
Teoriškai kitą sezoną Čempionų lygoje gali žaisti du „Manchester United“ klubai. Taip yra todėl, kad iki 30 tūkstančių gyventojų turintis Gibraltaras braunasi į Europos futbolo žemėlapį.

Didžiajai Britanijai priklausanti teritorija gavo tris svarbias kvotas – į Čempionų, Europos lygos bei 2016 metų Europos futbolo čempionato atrankas.

Gibraltaro futbolo čempionate žaidžia aštuonios komandos. Tarp jų – vienuolika kartų iš eilės triumfavęs „Lincoln“ klubas bei „Manchester United“.

Žinia, kad Gibraltaro lyga pateko į Europos futbolo šeimą, sustiprino vietos čempionatą. Pasikeitė vietinių žaidėjų požiūris, atvyksta legionieriai.

„Kai futbolininkai turi tokį tikslą, jie dabar kur kas atkakliau dirba. Ispanijoje žaidęs mūsų jaunimas grįžta į gimtinę ir svajoja žaisti Čempionų lygoje. Entuziazmas padidėjo maždaug 10 kartų. Gibraltaro tikslai – ilgalaikiai. Tikimės, kad per 5, 10 ar 15 metų Gibraltaro futbolas galės varžytis aukštame lygyje“, – sakė Gibraltaro rinktinės kapitonas Roy‘us Chipolina.