Naujasis Čempionų lygos sezonas tęsiasi: E-H grupių apžvalga (FOTO) © Eurofootball.lt
Vakar startavo vienas laukiamiausių Europos futbolo turnyrų – UEFA Čempionų lyga, kurioje išviso varžosi stipriausios 32 Senojo Žemyno komandos

Antradienį prasidėjusiame 2013-14 metų sezone jau buvo sužaistos aštuonerios rungtynės, o šiandien Europos stadionuose jų įvyks dar tiek pat.

Portalas [link="http://www.eurofootball.lt/nw_index.php"]„Eurofootball.lt“[/link] ištikimiausiems lankytojams pristato keturių paskutiniųjų grupių (E, F, G, H) apžvalgą.

E grupė


Londono „Chelsea“ ir Gelzenkircheno „Schalke“ – komandos, kurios šioje grupėje atrodau grėsmingiausiai bent jau pagal vardą. Visi turėtų sutikti, kad iš šių keturių klubų realiausiai į pirmąją vietą taikosi Jose Mourinho auklėtiniai, kurie praėjusį sezoną iš šio turnyro iškrito dar po grupių etapo, tačiau kiek vėliau triumfavo Europos lygoje. Kitos likusios ekipos gali pridaryti nemalonumų „Chelsea“, tačiau, atrodo, jog tik tarp jų turėtų vykti aršiausia kova. Vis dėlto neakivaizdžiai, tačiau daugiausiai šansų grupėje likti antroje vietoje turi „Schalke“ futbolininkai, nors jiems turėtų būti nelengva konkuruoti su Šveicarijos ir Rumunijos ekipomis.



„Basel“ ir Bukarešto „Steaua“ – abu klubai praėjusį sezoną „neragavo“ Čempionų lygos, tačiau šiais metais ir vėl sugebėjo užsitikrinti vietą grupių etape. Tiek „Basel“, tiek „Steaua“ šalies pirmenybėse stringa ir atsilieka nuo lyderių. Veikiausiai abi ekipos kovos dėl vietos kitame etape, tačiau įveikti Gelzenkircheno ir Londono miesto komandos bus sunku, nors varžovai iš Vokietijos taip pat „Bundesliga“ pirmenybėse nedemonstruoja puikių rezultatų ir rikiuojasi tik 9 vietoje.

1. Londono „Chelsea“ (Anglijoje užima 6vt.)
2. Gelzenkircheno „Schalke“ (Vokietijoje užima 9vt.)
3. „Basel“ (Šveicarijoje užima 3vt.)
4. Bukarešto „Steaua“ (Rumunijoje užima 4vt.)

F grupė


Dortmundo „Borussia“ ir Londono „Arsenal“ – „mirtininkų grupė“, kurioje aiškių pretendentų nėra, nors ir ten rungtyniauja praėjusio sezono finalininkė „Borussia“ ekipa. Galbūt Jurgeno Kloppo auklėtinius galėtume laikyti favoritais, tačiau F grupėje silpnų komandų nėra ir bet kas gali įveikti bet ką. Arsene‘o Wengero gali laukti didelė konkurencija, o ypač ją sudarys Vokietijos vicečempionai bei „Napoli“. „Geltonai juodi“ šalies pirmenybėse iš po savų kojų šluoja visus varžovus ir pelnytai lenkia Miuncheno „Bayern“ klubą. Gerus rezultatus Anglijos „Premier“ lygoje taip pat pradėjo demonstruoti ir „kanonieriai“, kurie į savo ekipos gretas sugebėjo prisivilioti Madrido „Real“ saugą Mesutą Ozilą. Daugelis tikisi abu klubus išvysti aštuntfinalyje, nors tai padaryti bus nelengva.



„Napoli“ ir „Marseille“ – be jokios abejonės, klubai, kurie nusipelno žaisti Čempionų lygoje. Rafaelio Benitezo auklėtiniai vasarą tapo „Real“ dubleriais, kuomet prisiviliojo net tris jų narius – Gonzalo Higuainą, Jose Callejoną bei Raulį Albiolį. Neapolio miesto klubas sustiprėjo įvairiose pozicijoje ir nusitaikė netik į „Serie A“ titulą, bet ir UČL . Mažiausiai šioje grupėje tikimasi iš „Marseille“, mat ji šiuo metu vis dar negali lygintis su tokiomis ekipomis, nors nuvertinti tokį varžovą būtu didžiulė klaida. Po kvapą gniaužiančių kovų veikiausiai „Napoli“ arba „Marseille“ galiausiai sezoną tęs Europos lygoje.

1. Dortmundo „Borussia“ (Vokietijoje užima 1vt.)
2. Londono „Arsenal“ (Anglijoje užima 2vt.)
3. „Napoli“ (Italijoje užima 1vt.)
4. „Marseille“ (Prancūzija užima 4vt.)

G grupė


Madrido „Atletico“ ir Sankt Peterburgo „Zenit“ – viena komanda praėjusį sezoną žaidė, o kitą nežaidė šiame turnyre. Diego Simeone auklėtiniai iškovojo ilgai lauktą kelialapį į Čempionų lygą ir ketina šturmuoti Europą. Ispanijos sostinės ekipa šiuo metu demonstruoja puikią sportinę formą šalies pirmenybėse ir iškovojo keturias pergales iš eilės. Turtingasis Rusijos klubas savo šalies pirmenybėse žaidžia ganėtinai panašiai ir taip pat užima antrąją vietą. Kortas sumaišyti jiems gali veikiausiai tik „Porto“, tačiau vasarą ši ekipa susilpnėjo ir jų galimybės prasibrauti į aštuntfinalį – miglotos.



„Porto“ ir Vienos „Austria“ – Nedaug galimybių šioje grupėje turi mažai žinomas Vienos „Austria“ klubas, kuris bent jau šiuo metu neprilygsta savo būsimiems varžovams. Galbūt austrai savo žiūrovų akivaizdoje galėtų pabandyti iškovoti tris taškus, tačiau tai padaryti bus sunku. Tuo tarpu „Porto“ net negalvoja apie trečiąją vietą ir tiesioginį kelialapį į Europos lygą ir ketins konkuruoti su „Atletico“ ir „Zenit“ futbolininkais.

1. Madrido „Atletico“ (Ispanijoje užima 2vt.)
2. Sankt Peterburgo „Zenit“ (Rusijoje užima 2vt.)
3. „Porto“ (Portugalijoje užima 1vt.)
4. Vienos „Austria“ (Austrijoje užima 5vt.)

H grupė


„Barcelona“ ir „Milan“ – Net neabejojama, kad pirmoji vieta H grupėje atiteks Katalonijos komandai. „Barcelona“, kaip ir dar keli klubai yra kandidatė šio sezono pabaigoje kelti Čempionų lygos taurę į viršų. „Milan“ taip pat pretenduoja po grupių etapo tęsti kovą aštuntfinalyje, tačiau varžovai iš Amsterdamo ir Glazgo neketina lengvai atiduoti šio kelialapio ir bandys įkąsti Italijos klubui. Gerardo Martino auklėtiniams vis dėlto turėtų tekti paplušėti ir ypač su „Milan“ futbolininkais, nors šį sezoną „Rossoneri“ stringa Italijos pirmenybėse.



Glazgo „Celtic“ ir Amsterdamo „Ajax“ – šioms komandos bus sunku. Glazge visiems varžovams žaisti bus nelengva ir tai šeimininkai jau parodė praėjusį sezoną, kuomet savo žiūrovų akivaizdoje įveikė būsimus varžovus „Barcelona“ futbolininkus. Daugelis prognozuoja, kad „Ajax“ šioje grupėje neturi jokių šansų, mat ekipa paliko jos lyderis Christianas Eriksenas. Atrodo, jog „Milan“ klubui gali tekti dėl antrosios vietos pakovoti su Škotijos grandu.

1. „Barcelona“ (Ispanijoje užima 1vt.)
2. „Milan“ (Italijoje užima 9vt.)
3. Glazgo „Celtic“ (Škotijoje užima 2vt.)
4. Amsterdamo „Ajax“ (Olandijoje užima 4vt.)

Trečiadienį vykstančios rungtynės:
(Visi susitikimai vyks 21 valandą 45 minutės)

Gelzenkircheno „Schalke“ – Bukarešto „Steaua“
Londono „Chelsea“ – „Basel“
„Marseille“ – Londono „Arsenal“
„Napoli“ – Dortmundo „Borussia“
Vienos „Austria“ – „Porto“
Madrido „Atletico“ – Sank Peterburgo „Zenit“
„Milan“ – Glazgo „Celtic“
„Barcelona“ – Amsterdamo „Ajax“