"Premier" lyga ūžia: "nardytojai" nusipelno raudonų kortelių © Eurofootball.lt
Šeštadienio rungtynės tarp „Manchester United“ ir „Crystal Palace“ paskatino kalbas apie tai, kad futbolininkai, kurie suvaidina pražangas turėtų gauti raudonas korteles. Ashley Youngas tose rungtynėse simuliavo ir gavo geltoną kortelę, tačiau „Crystal Palace“ vadovas Steve Parishas mano, kad tai buvo per maža bausmė.

Ashley Youngas pražangą suvaidino, kai šalia atsidūrė „Crystal Palace“ futbolininkas Kagisho Dikgacoi. Anglas užsidirbo geltoną kortelę. Vėlesniame epizode jau Kagisho Dikgacoi šiurkščiai prasižengė prieš Ashley Youngą ir gavęs raudoną kortelę turėjo palikti aikštę. „Manchester United“ naudai buvo skirtas 11 metrų baudinys, kuris buvo realizuotas ir komanda laimėjo 2:0.

„Crystal Palace“ vadovas mano, kad jeigu yra raudona kortele baudžiamas futbolininkas, kuris sutrukdė pelnyti įvartį tai taip pat turėtų būti baudžiamas ir tas žaidėjas, kuris norėjo nesąžiningai sukurti tokią situaciją. „Dabar Ashley Youngas turi geltoną kortelę ir tris taškus, o mes turime 0 taškų ir vienu žaidėju mažiau kitose rungtynėse. Tai nesąžininga.“, – kalbėjo Steve Parishas.

„Manchester United“ treneris Davidas Moyesas po rungtynių pabrėžė, kad jam nepatinka negarbingas žaidimas: „Aš nenoriu, kad mano žaidėjai „nardytų“. Ashley tikrai pats pakišo savo koją ir suvaidino pražangą. Manau, kad raudona kortelė, parodyta vėliau varžovui buvo per didelė bausmė.“

Praėjusį sezoną „Premier“ lygoje buvo parodytos 34 geltonos kortelės už vaidybą. „Tottenham“ komandai atstovavęs Garethas Bale'as gavo daugiausia geltonų kortelių už suvaidintus epizodus – šešias. Antras su 3 geltonomis kortelėmis buvo Fernando Torresas, o po dvi gavo net šeši žaidėjai – Ashley Youngas, Emmanuelis Eboue, Luisas Suarezas, Danielis Sturridge'as, Mario Balotelli ir Javieras Hernandezas.

A.Youngo simuliacija