TOP 10: didžiausi vasaros sandoriai (FOTO) © Eurofootball.lt
2013-ųjų metų vasaros perėjimų lango metu įvyko įvairių perėjimų: tokių, kurie sudrebino žaidėjų rinką, visiškai netikėtų ir privertusių išsižioti ne vieną futbolo mylėtoją, todėl portalas [link="nw_index.php"]Eurofootball.lt[/link] siūlo apžvelgti skambiausius vasaros transferus.

2013-ųjų metų vasaros perėjimų TOP 10:

1. Gareth Bale („Tottenham“ - > „Real Madrid“, 100 mln. eurų)



Visą vasarą užsitęsusios derybos dėl geriausio praėjusio sezono Anglijos „Premier“ lygos futbolininko pasibaigė pozityviai – G.Bale‘as iš Londono „Tottenham“ persikėlė į Madrido „Real“ gretas ir tapo brangiausiu visų laikų futbolininkų, aplenkdamas ir patį savo dievaitį Cristiano Ronaldo. Tačiau nepaisant žaidėjo pasirodymų „Spurs“ gretose, viešumoje dėl šito perėjimo sklinda nemažai prieštaringų nuomonių. Velso rinktinės lyderio laukia nelengvas darbas – įrodyti kritikams, kad brangiausiu pasaulio futbolininku jis tapo neveltui.

2. Edinson Cavani („Napoli“ - > „Paris Saint-Germain“, 64,5 mln. eurų)



„Paris St.Germain“ ekipa apsukų rinkoje nemažina ir eilinį kartą didžiuliais sandoriais drebina futbolininkų perėjimo rinką. Šią vasarą Paryžiaus turtuoliai nusprendė įsigyti daugiau nei šimtą įvarčių „Napoli“ klube pelniusį ir savo klasę parodžiusį Urugvajaus rinktinės puolėją E.Cavanį. Futbolininkas kartu su Zlatanu Ibrahimovičium, buvusiu komandos draugu „Napoli“ ekipoje Ezequieliu Lavezzi bei kitais paryžiečiais gąsdins ne tik Prancūzijos, bet ir visos Europos klubų gynėjus bei vartininkus.

3. Radamel Falcao („Atletico Madrid“ - > „Monaco“, 60 mln. eurų)



Prancūzijoje kyla dar viena futbolo jėga – „Monaco“ klubas. Šalia tokių patyrusių futbolininkų kaip Ericas Abidalis, Ricardo Carvalho ar Jeremy Toulalanas, komanda įsigijo ir vieną geriausių pasaulio centro puolėjų Radamelį Falcao, kuris savo vertę įrodinėjo ne tik „Atletico“, bet ir „Porto“ gretose. Per pastaruosius keturis sezonus kolumbietis įmušė daugiau nei 140 įvarčių ir su naujaisias komandos draugais sieks kibti į atlapus PSG bei kitiems Prancūzijos klubams.

4. Neymar („Santos“ - > „Barcelona“, 54 mln. eurų)



Kaip ir G.Bale‘o perėjimas į Madrido „Real“ gretas, taip ir kylančios brazilų žvaigždės Neymaro persikėlimas į „Barceloną“, atrodė neišvengiamas. Po praeito sezono katalonų fiasko UEFA Čempionų lygos pusfinalyje prieš „Bayern“ klubą, klubo valdžia ėmėsi būtinų priemonių, kad į komandą įneštų šviežio kraujo ir jaunatviškų ambicijų bei užsidegimo. Kartu su Lioneliu Messi brazilas gali tapti varžovus gąsdinančia įvarčių mašina bei „Barcos“ varomąja jėga.

5. Mesut Özil („Real Madrid“ - > „Arsenal“, 50 mln. eurų)



Ko gero netikėčiausias šios vasaros transferas – Mesuto Özilo perėjimas iš Madrido „Real“ į Londono „Arsenal“ gretas. Karališkojo klubo gerbėjai vieną dieną šventę G.Bale‘o atvykimą, kitą jau liejo ašaras dėl vokiečio išvykimo bei laidė kritikos strėles prezidentui Florentino Perezui. Tuo tarpu „Arsenal“ ekipai ir jos fanams rugsėjo 3-iosios naktis buvo tarsi Kalėdos – komandą už rekordinę klubui sumą papildė aukščiausios prabos futbolininkas, kuris sieks padėti komandai užbaigti ilgai besitęsiantį titulų badą.

6. James Rodriguez („Porto“ - > „Monaco“, 45 mln. eurų)



„Monaco“ klubas, šią vasarą sudrebinęs rinką R.Falcao įsigijimu, taip pat susistiprino ir „Porto“ duetu Joao Moutinho bei 22-ejų krašto saugu Jamesu Rodriguezu, kuris Monako ekipai atsiėjo net 45 mln. eurų. Portugalijoje jaunasis futbolininkas įmušė daugiau nei 30 įvarčių ir atliko panašų kiekį rezultatyvių perdavimų, tačiau kolumbiečiui dar teks nemažai paplušėti, kad įrodytų savo vertę ir atsipirktų klubo savininkui.

7. Fernandinho („Shakhtar“ - > „Manchester City“, 40 mln. eurų)



Pastaraisiais metais nebuvo tokio perėjimų lango, kuomet „Manchester City“ klubo šeichai neleistų sau pasismaginti. Šią vasarą „miestiečių“ gretas papildė Donecko „Shakhtar“ gretose sužibėjęs vidurio saugas Fernandinho, kuris talkins klubo lyderiui Yaya Toure aikštės viduryje. Vis dėlto, Ukrainos bei Anglijos čempionatų lygiai skiriasi kardinaliai, todėl brazilui žaidimas „Premier“ lygoje nebus panašus į ramų pasivaikščiojimą parke.

8. Asier Illarramendi („Real Sociedad“ - > „Real Madrid“, 39 mln. eurų)



Eilinį kartą tokiame dešimtuke figūruoja „Real Madrid“ klubo pavadinimas. Be rekordinio G.Bale‘o perėjimo, klubas taip pat sustiprino ir kitas pozicijas. Vienas praeito sezono „Real Sociedad“ lyderių, anot apžvalgininkų, ilgainiui turėtų pakeisti Xabį Alonso, kurį vis dažniau kamuoja traumos. Vis dėlto, kaip ir didžiajai daugumai šiame sąraše esančių futbolininkų, už tokią pinigų sumą A.Illarramendi dar turės atidirbti ant žaliosios vejos.

9.Mario Götze („Borussia Dortmund“ - > „Bayern Munich“, 37 mln. eurų)



Apie M.Götzes perėjimą į „Bayern“ gretas Miuncheno „Bayern“ klubas paskelbė dar ankstyvą pavasarį, tačiau pats futbolininkas užsitraukė didelę Dortmundo „Borussia“ fanų nemalonę, mat perėjo į didžiausių konkurentų Vokietijoje gretas. Tiesioginę šių klubų dvikovą Čempionų lygos finale vokietis stebėjo iš tribūnų, tačiau šiais metais nemalonios akistatos išvengti gali ir nepavykti. M.Götzei taip pat teks pakovoti ir dėl vietos aikštėje, mat saugų bavarų gretose – daugiau nei pakankamai.


10. Gonzalo Higuain („Real Madrid“ - > „Napoli“, 37 mln. eurų)



Pardavus komandos lyderį Edinsoną Cavanį, strategas Rafaelis Benitezas turėjo pakankamai pinigų sustiprinti sudėtį visapusiškai bei pakeisti urugvajietį. „Napoli“ gretas papildė nekuklus Madrido „Real“ legionas – G.Higuainas, Jose Callejonas ir Raulis Albioli, kartu su keletu futbolininkų iš kitų ekipų. Argentinietis po praėjusiojo sezono pareiškęs, kad nori palikti karališkąjį klubą, pasirinko ambicingą Italijos klubą, kur jam teks nelengva užduotis – pakeisti E.Cavanį.

Kiti didesni sandoriai:

Willian („Shakhtar“ - > „Chelsea“, 37 mln. eurų)
Marouane Fellaini („Everton“ - > „Manchester United“, 32,4 mln. eurų)
Marquinhos („Roma“ - > PSG, 31,4 mln. eurų)
Isco („Malaga“ -> „Real Madrid“, 30 mln. eurų)
Roberto Soldado („Valencia“ - > „Tottenham“, 30 mln. eurų)
Erik Lamela („Roma“ - > „Tottenham“, 30 mln. eurų)
Henrikh Mkhitaryan („Shakhtar“ -> „Borussia Dortmund“, 27,5 mln. eurų)
Stevan Jovetič („Fiorentina“ - > „Manchester City“, 26 mln. eurų)
Joao Moutinho („Porto“ - > „Monaco“, 25 mln. eurų)
Thiago Alcantara („Barcelona“ - > „Bayern Munich“, 25 mln. eurų)
Bernard („Atletico Mineiro“ - > „Shakhtar“, 25 mln. eurų)
Alvaro Negredo („Sevilla“ - > „Manchester City“, 25 mln. eurų)
Andre Schürrle („Bayer Leverkusen“ - > „Chelsea“, 22 mln. eurų)
Jesus Navas („Sevilla“ - > „Manchester City“, 20 mln. eurų)
Geoffrey Kondogbia („Sevilla“ - > „Monaco“, 20 mln. eurų)