G.Marotta: „Atėjo metas reformuoti Italijos futbolą“ © Eurofootball.lt
Turino „Juventus“ klubo generalinis direktorius Giuseppe Marotta įsitikinęs, jog atėjo metas reformuoti Italijos futbolą.

Žurnalistų pakalbintas italas interviu metu palietė ne vieną temą, tačiau daugiausiai dėmesio skyrė šalies futbolo problemoms.

„Kitur nusistovėjusios mokesčių sistemos kenkia Italijos futbolui. Privalu sukurti tarp jų harmoniją, nes kitaip atsiras didelė praraja. Tikiuosi, kad UEFA tars savo žodį“, – teigė G. Marotta.

„Nekyla abejonių, jog būtina reformuoti Italijos futbolą pradedant nuo griūvančių stadionų. Mums reikia naujų įstatymų dėl jų statybos. Tai yra viena iš priežasčių, dėl ko atsiliekame nuo kitų šalių, kurių klubai iš stadionų susišluoja nemažus pinigus“.

2011m. rugpjūtį „Juventus“ tapo pirmuoju ir vieninteliu Italijos klubu atvėrusiu nuosavo stadiono duris. Ateinantį antradienį italų klubo arenoje bus surengtas pirmasis dėl vietos 2014metų Pasaulio čempionate kovojančios Italijos nacionalinės rinktinės mačas prieš Čekiją

„Modernus, svetingas ir saugus stadionus yra dalis klubo paveldo. Čia yra visos sąlygos, kurias atitinga geras stadionas. Tikiuosi, kad Italijos rinktinė šiose rungtynėse pavyks užsitikrinti vietą Pasaulio čempionate. Didžiuojamės tuo, kad galime priimti nacionalinę komandą „Juventus“ stadione“, – samprotavo „Juventus“ klubo generalinis direktorius.

Ateinantį savaitgalį „Serie A“ pirmenybėse futbolo gerbėjų lauks Italijos derbis, kuriame ginklus surems du principiniai varžovai Milano „Inter“ ir „Juventus“.

„Kausimės prieš naujai atgimusią komandą, kurios laukia geras sezonas. Puikiai pažįstu Walterį Mazzarri (vyr. „Inter“ treneris, – red.), kuris puikiai išmano savo amatą ir sugebėjo į klubą įpūsti naujų vėjų. Šį sezoną „Inter“ bus realus pretendentas kovoje dėl Italijos čempionų vardų ir yra vienas iš favoritų“, – būsimus varžovus gyrė G. Marotta.