L.Suarezas pelnė du įvarčius ir dukart bjauriai suvaidino (VIDEO) © Eurofootball.lt
Dėl dešimties rungtynių diskvalifikacijos už įkandimą Branislavui Ivanovičiui „Premier“ lygoje negalintis rungtyniauti „Liverpool“ puolėjas Luisas Suarezas rinktinių varžybose parodė, ką moka geriausiai – ir iš geros, ir iš blogos pusės.

26 metų puolėjas atvedė Urugvajaus rinktinę į pergalę 2014 metų Pasaulio futbolo čempionato Pietų Amerikos zonos atrankos rungtynėse su Peru – 2:1.

Puolėjas ne tik pelnė du įvarčius, tačiau ir dukart pasižymėjo iš blogosios pusės – simuliavo pražangas, kurios brangiai kainavo Peru rinktinei.

Pirmojo kėlinio pabaigoje į baudos aikštelę įsiveržę L.Suarezas uždirbo 11 metrų baudinį, kurį netrukus pats ir realizavo. Vis dėlto pakartojime matyti, kad urugvajiečio koją varžovas tik vos palietė ir baudinys tikrai nėra šimtaprocentis.

Vos po dviejų minučių aikštės viduryje L.Suarezą pargriovė Yotunas, o urugvajietis krito lyg pašautas ir dėka puikios vaidybos uždirbo priešininkui raudoną kortelę.

Antrajame kėlinyje kiekybinę persvarą turėjusi Urugvajaus rinktinė įmušė antrąkart ir iškovojo pergalę – vėl pasižymėjo L.Suarezas. 84-ąją minutę Jeffersono Farfano įmuštas įvartis jau nieko nebepakeitė.

„Padarysiu viską, ką galiu, kad šis teisėjas negalėtų dalyvauti pasaulio pirmenybėse. Nebijau pasakyti – tai buvo šimtu procentų klaidingi sprendimai. Taip, Yotunas pasielgė negerai, tačiau futbolo aikštėje būna ir stipresnių susidūrimų, kurie lieka nepastebėti“, – nepasitenkinimą mačo teisėju Patricio Loustau reiškė Peru rinktinės treneris Sergio Markarianas.