"Barcelona" prezidentas S.Rosellis: "I.Casillaso mūsų ekipoje niekada nebus" © Eurofootball.lt
"Barcelona" prezidentas išskirtiniame interviu Katalonijos televizijos kanalui "TV3" prisipažino dar nepraradęs vilčių, jog dabartinį komandos vartininkas Victoras Valdesas pakeis nuomonę ir liks ekipoje.

Sandro Rosellis taip pat kategoriškai paneigė žiniasklaidoje pasirodžiusias žinias, jog dabartinio "Barcos" vartininko vietą galėtų užimti Madrido "Real" kapitonas Ikeras Casillas.

"Mes jau bandėme įtikinti V. Valdesą pasilikti, tačiau visos pastangos nuėjo vėjais. Atrodo, kad jo apsisprendimas yra galutinis, tačiau aš galvoju, jog mes pamėginsime dar kartą su juo pasikalbėti. Vis tik sezonas yra labai ilgas, dar turime laiko, - tvirtino Katalonijos klubo vadovas. - Nemanau, kad Victorą komandoje galėtų pakeisti I. Casillas. Jis yra Madrido komandos auklėtinis ir jos simbolis. Tuo viskas ir pasakyta. "Real" gi nemėgina įsigyti Xavi. Aš net negaliu įsivaizduoti Ikero, vilkinčio "Barcelona" marškinėliais".

Anot prezidento, įtampa tarp dviejų Ispanijos grandų gerokai nuslūgo po to, kai Madrido ekipą paliko arogantiškasis portugalas Jose Mourinho.

"Dabar viskas yra daug ramiau, tačiau aš manau, kad J. Mourinho daug kas pasiilgtų Ispanijoje, jo spaudos konferencijos kartais būdavo labai linksmos ir nuotaikingos", - šypsenos neslėpė S. Rosellis.

Tiesa, "Barcelona" prezidentas patvirtino, kad Ispanijos sostinės komanda išties "kaišiojo pagalius į ratus" ir šią vasarą žūt būt mėgino "Barcai" sutrukdyti įsigyti Neymarą.

"Kai mes pasiekėme preliminarų susitarimą su žaidėjo tėvu, jis jau buvo praėjęs medicininį patikrinimą Madride. Mes dar juokavome, kad to nereikės daryti Barselonoje. Tuomet, kai mes pasirašinėjome sutartį su "Santos", "Real" vis dar siuntinėjo elektroninius laiškus", - tvirtino S. Rosellis.

Katalonijos klubo prezidentas nepanoro veltis į diskusiją apie brangiausią amžinų varžovų pirkinį ir pareiškė, jog tai yra Madrido komandos valia: "Barcelona" nebūtų mokėjusi 100 milijonų eurų už Garethą Bale'ą, mes tiesiog negalime sau to leisti, tačiau "Real" yra privati bendrovė, jos nariai viską ir nusprendžia".

Pasak Katalonijos klubo vadovo, "Barca" yra patenkinta sporto direktoriaus Andoni Zubizarretos darbu, tad jam bus pasiūlyta pratęsti bendradarbiavimą. S. Rosellis taip pat patvirtino, jog klubo derybos su Andresu Iniesta yra gerokai pasistūmėjusios ir apie jų pabaigą tikimąsi pranešti artimiausioje ateityje.

Neliko neaptarta ir komandos strategų štabo kasdienybė: "Taip, futbolo komandoje dabar yra daugiau trenerių, nei įprastai būna kitose ekipose, tačiau aš manau, kad tai yra gera sprendimas. Būtų neteisinga dabar atleisti Jordi Rourą ar Aureli Altimirą vien todėl, kad atėjo "Tata" Martino ir jo pagalbininkai. Vyriausiasis treneris rado bendrą kalbą su visai klubo žmonėmis, tad jie lieka dirbti".

Žurnalistai S. Roselliui eilinį kartą uždavė klausimą apie Davido Villa pardavimą Madrido "Atletico" ekipai. Šį atvejį prezidentas palygino su vasarą įvykusiu brazilo Kaka išvykimu: "Prisiminkite už kokią sumą jį įsigijo "Real", o dabar atidavė už dyką. Dar sykį noriu pasakyti, kad ne vien transfero kaina yra labai svarbi. Tiek Kaka, tiek D. Villos atveju abi komandos sutaupė žaidėjų atlyginimus, kurių nereikia mokėti".

Galiausiai "Barcelona" vadovas patvirtino, jog dabartiniai "senyera" spalvų marškinėliai ir toliau liks kaip rezervinė ekipos apranga: "Dabar šiais marškinėliais vilkėdama komanda žaidžia išvykose. Kitame sezone tai bus rezervinė, trečioji, apranga".