G. Lorente: "Tata" gali tapti Camp Nou numylėtiniu © Eurofootball.lt
Rosario "Newell's Old Boys" komandos prezidentas Guillermo Lorente pastaruoju metu tapo dažnu svečiu Katalonijos sostinėje.

Simpatijų "Barcelona" klubui neslepiantis argentinietis per Atlantą specialiai atvyko tam, kad Camp Nou stadione galėtų stebėti antrąsias Ispanijos supertaurės rungtynes ir matė, kaip pirmąjį savo trofėjų naujoje ekipoje iškovojo Gerardo "Tata" Martino.

Būtent šios viešnagės metu "Newell's Old Boys" vadovą pakalbino dienraščio "El Mundo Deportivo" žurnalistai.

- Kas nutiko, jog į Barseloną per tokį trumpą laiką užsukate jau antrą kartą?

- Šiame klube yra dvi Rosario legendos. Gerardo Martino jau tapo "Newell's Old Boys" legenda ir kaip žaidėjas, ir kaip futbolininkas. Jis jau laimėjo ir pirmąją savo taurę su "Barcelona". Čia taip pat žaidžia geriausias planetos futbolininkas, kuris gimė Rosario mieste. Esu dėkingas "Barcos" vadovams už kvietimą apsilankyti čia.

- Ar jūs kalbėjotės su Sandro Roselliu?

- Taip mes kalbėjomės su juo apie galimą bendradarbiavimą. Tai įmanoma, tačiau reikia suderinti krūvą formalumų, dažnas kurių visiškai nesusijęs su sportu. Tai juk yra marketingas. Jei stengsimės, tuomet sumanymai gali virsti realybe.

- Ką jums apie savo pirmąsias dienas Barselonoje papasakojo "Tata" Martino?

- Jis labai patenkintas. G. Martino visuomet mokėdavo lengvai adaptuotis naujoje aplinkoje. Mačiau, kad komanda priėmė jį labai šiltai ir nuoširdžiai. Sirgaliai, atrodo, juo taip pat yra patenkinti. Manau, kad komanda taip pat lengvai prie jo pripras.

- Kaip jūs manote, ar trenerį labai nustebino tas faktas, jog "Barcoje" visa atsakomybė už nesėkmes tenka treneriui?

- Tikrai ne. "Tata" visada aukoja visa save tam klubui, kuriame jis dirba. Beje, jis atsisakė labai viliojančio pasiūlymo tapti Kolumbijos nacionalinės rinktinės treneriu ir pasirinko "Newell's Old Boys". Pirmame sezone komanda užėmė antrą vietą, sekančiame - tapo Argentinos čempionato nugalėtoja. Jam plodavo net amžini mūsų klubo varžovai.

- Manote, kad G. Martino yra pasmerktas sėkmei?

- Aš tuo neabejoju. Jis jau laimėjo pirmąjį trofėjų ir manao, kad po poros metų gali tapti Camp Nou numylėtiniu, savotiška ikona.

- Apibūdinkite jį vienu žodžiu.

- Geriau apibūdinsiu dviem: puikus specialistas.

- Pakalbėkite apie "Newell's Old Boys" vartininką Nahuelį Guzmaną. Kiek žinoma, apie jį informaciją, trenerio pageidavimu, jau surinko Andoni Zubizarreta.
- Jis yra geriausias iš tų, kuriuos man teko matyti. Šiam vartininkui teko įveikti nemažai sunkumų tol, kol jis tapo tuo, kuo yra dabar. Jis puikiai sudėtas fiziškai, turi gerą koordinaciją, gerai žaidžia "antrame aukšte" ir kojomis.

- Ar jūs tikrai manote, kad vieną dieną jis galėtų stoti į "Barcelona" vartus?

- Taip, neabejoju tuo. Jis vienas tų, kurie pasiruošę mirti aikštėje.

- Kitais metais baigiasi jo kontraktas. Kaip manote, jis sutiks pasirašyti naują sutartį?

- Manau, kad taip. Jis ne tik pagrindinis komandos vartininkas, bet ir "Newell's Old Boys" fanas. Aš tikiuosi, kad "Tata" Martino ir A. Zubizarreta mums netrukdys (juokiasi).

- Tačiau pats N. Guzmanas sakė, kad jis svajoja žaisti "Barcoje"...

- Jei "Barcelona" pabels į duris su pasiūlymu, mes negalėsime jos neįsileisti.

- Dar vienas žaidėjas, kurį, kaip manoma, stebi "Barcelona" yra Santiago Vergini. Jis perėjo į "Estudiantes".

- Jo sutartis baigėsi ir jis nepanoro jos pratęsti. Santiago yra puikus vidurio gynėjas.

- L. Messi yra sakęs, kad savo profesionalo karjerą norėtų baigti "Newell's Old Boys" klube. Skamba viliojančiai?

- Mes taip pat apie tai svajojame ir visai nesvarbu, kas tuomet bus klubo prezidentu.