UEFA Supertaurė: intriguojančioje dvikovoje "Bayern" po baudinių serijos palaužė "Chelsea" klubą (VIDEO) © Eurofootball.lt
Penktadienį vakare Čekijos sostinėje Prahoje įvyko UEFA Supertaurės mačas, dėl kurio, kaip įprasta, varžosi Čempionų lygos ir Europos lygos nugalėtojai.

Šiemet jame susirėmė Čempionų lygoje triumfavę Miuncheno "Bayern" futbolininkai ir Europos lygą laimusi "Chelsea" ekipa.

Pirmajame rungtynių kėlinyje, kaip ir buvo galima tikėtis, iniciatyvą perėmė Miuncheno "Bayern", tačiau neskubėjo spausti varžovų ir atliko savotišką žvalgybą.

Tuo tarpu "Chelsea", kaip įprasta Jose Mourinho komandoms, pasirinko kontraatakų taktiką.

Pastaroji rezultatų atnešė jau 9-ąją minutę, kuomet po Edeno Hazardo reido ir Andre Schuerrles perdavimo įvartį įmušė Fernando Torresas.

Po įvarčio vaizdas pernelyg nesikeitė ir "Bayern" mažais žingsneliais stengėsi prieiti prie varžovų vartų, o "Chelsea" sėkmingai gynėsi ir kontraatakavo.

Antrajame kėlinyje bavarai padidino apsukas ir pradėjo spausti varžovus intensyviau, todėl jau antrąją minutę po pertraukos geriausiu Europos žaidėju pripažintas Franckas Ribery rezultatą išlygino.

Žaidimo braižas nepasikeitė ir po išlyginamojo įvarčio.

Karšta aikštėje pasidarė, kai 85-ąją minutę už šiurkščią pražangą Ramiresas gavo antrąją geltoną kortelę ir buvo priverstas palikti aikštę.

Vis dėlto, per likusį laiką "Bayern" nesugebėjo pasinaudoti pranašumu ir rungtynės persikėlė į pratęsimą.

Jau trečiąją pratęsimo minutę puikų individualų reidą atlikęs Edenas Hazardas suklaidino du varžovų gynėjus ir pasiuntė kamuolį į Manuelio Neuerio vartus, kuris šiame epizode neabejotinai turėjo sužaisti geriau.

Persvarą susigrąžinusiems "Chelsea" futbolininkams nebeliko nieko kito, kaip tik išrikiuoti gynybinę sieną prie savo vartų, mat "Bayern" prispaudė varžovus prie savo vartų.

Petras Čechas pratęsimo metu atlaikė keletą puikių smūgių ir atrodė, kad Londono ekipa triumfuos, tačiau jau per teisėjo pridėtą laiką vienas iš aukštų perdavimų į baudos aikštelę pasiekė Javi Martinezą, kuris išlygino rezultatą, o tai lėmė 11 metrų baudinių seriją.

Joje vieną po kito tikslius smūgius siuntė D.Alaba, D.Luizas, T.Kroosas, Oscaras, P.Lahmas, F.Lampardas, F.Ribery, A.Cole'as ir X.Shaqiri.

Tačiau paskutinis "Chelsea" smūgis, kurį stojo mušti jaunasis Romelu Lukaku, buvo atremtas vartininko Manuelio Neuerio ir "Bayern" triumfavo UEFA Supertaurės mače.

Startinės ekipų sudėtys:

"Bayern": Neuer; Rafinha (56' Martinez), Boateng, Dante, Alaba; Lahm; Robben (95' Shaqiri), Müller (71' Götze), Kroos, Ribery; Mandžukič.

"Chelsea": Cech; Ivanovič, Cahill, Luiz, Cole; Ramires, Lampard; Hazard (113' Terry), Oscar, Schürrle (87' Obi Mikel); Torres (98' Lukaku).

"Bayern" 2 - 2 "Chelsea"
(11 m baudinių serija 5 - 4)
9' [0 - 1] F.Torres
47' [1 - 1] F.Ribery
93' [1 - 2] E.Hazard
120' [2 - 2] J.Martinez
85' Ramires ("Chelsea") išvarytas iš aikštės