Austrus sužavėjo "Žalgirio" komandos kultūra © Eurofootball.lt
Net ir priešininkų teritorijoje dideliu skirtumu „Salzburg“ komandai pralaimėjęs rungtynes, „Žalgiris“ Austrijoje sulaukė gausybės komplimentų.

Giliausią įspūdį Zalcburgo futbolo visuomenei paliko šeštadienį savo 49-ąjį gimtadienį švenčiantis Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ ekipos vyriausiasis treneris Marekas Zubas.

„Salzburg“ klubo žaidėjai, darbuotojai ir vietos žiniasklaidos atstovai ketvirtadienio vakarą ne saviškių pergale pirmiausia džiaugtis norėjo. Vieningai girti žalgiriečių vairininką ir vadinti jį pasaulinės klasės treneriu suskubo.

Varžovus žavėjo „Žalgirio“ komandos kultūra, drausmė aikštėje - net ir praleidę gniuždančius įvarčius, žalgiriečiai išlaikė šaltą protą, laikėsi garbingo žaidimo taisyklių.

Europos lygos ketvirtojo atrankos etapo mačui pasibaigus vilniečių nesėkme 0:5, austrams rūpėjo ne rezultatas. Juos kur kas labiau stebino svečiai iš Lietuvos.

„Žalgiris“ tapo puikiu savo šalies ambasadoriumi, dar nespėjus išsisklaidyti rungtynių emocijoms vienbalsiai kalbėjo Salzburgo „Red Bull“ stadione susirinkę futbolo specialistai.

„Atkreipėte dėmesį į Lietuvą, aikštėje atidavėte visą širdį. Sėkmės jums tobulėjant, žaidžiant ir keliant savo lygį“, – su pagarba žaliai baltus namo išlydėjo austrai.

„Salzburg“ komanda nenuvertino pasiekto rezultato. „Varžovas buvo stiprus, o pergalė – vertinga patirtis", - kalbėjo saugas Kevinas Kamplas.

„Efektyviu spaudimu susikūrėme progas ir jas išnaudojome. Tai didelis žingsnis į priekį, bet ne galutinis. Vilniuje tikimės sunkios kovos“, – pabrėžė rezultatyvų perdavimą atlikęs futbolininkas.

Žalgiriečiai jautė pralaimėjimo kartėlį, tačiau tuo pat metu džiaugėsi galimybe rungtyniauti prieš Zalcburgo ekipą. Treneris M. Zubas spaudos konferencijoje išreiškė priešininkams padėką už profesionalumą.

„Jie nebuvo arogantiški, žaidė visa jėga ir garbingai siekė įrodyti savo pranašumą. Tai puiki komanda", - kalbėjo M. Zubas.

„Žalgirio“ puolėjas Kamilis Bilinskis neslėpė susižavėjimo tris įvarčius kitoje aikštės pusėje pelniusio „Salzburg“ klubo lyderio Jonathano Soriano žaidimu.

„Jis – nuostabus! Man dar nėra tekę rungtyniauti prieš geresnį žaidėją. Jaučiausi, lyg aikštėje matyčiau Davidą Villą“, – savo socialinio tinklo paskyroje rašė rezultatyviausias vilniečių žaidėjas, pats Europos lygos turnyre pasižymėjęs trimis įvarčiais.