"Žalgirio" žaidimą išnarstę austrai tikisi įtikinamos pergalės (paaiškėjo, kiek parduota bilietų) © Eurofootball.lt
Salzburgo "Red Bull" ekipa pirmajame Europos lygos atkrintamųjų varžybų etapo mače ketvirtadienį tikisi įgyti solidų pranašumą prieš Vilniaus "Žalgirį".

Dvikova, kurią tiesiogiai transliuos LRT, prasidės 20 valandą Lietuvos laiku ir vyks 31 tūkstančio vietų "Red Bull Arena" stadione. Trečiadienį vakare buvo parduoti vos šeši tūkstančiai bilietų.

Po savaitės komandos dar sykį surems ginklus Vilniuje.

Išnarstė "Žalgirio" žaidimą

"Labai atidžiai išanalizavome vilniečių žaidimą pirmose trijuose etapuose,- sakė "Red Bull" treneris ROgeris Schmidtas. - Ypač padėjo mačai su Poznanės "Lech", nes tai buvo geras varžovas, leidęs pamatyti tikrąjį pajėgumą. Todėl puikiai žinome, ko tikėtis."

Strategas iš Vokietijos pripažino, kad jo auklėtiniai yra favoritai, tačiau tai nebus priežastis atsipalaiduoti: "Nemanau, kad kuris nors futbolininkas nuvertina oponentus. Jaučiame didžiulę motyvaciją patekti į grupių turnyrą. Niekas nenori rungtyniauti tik Austrijos čempionate."

Tiesa, jį kiek neramina dviejų atakuojančių žaidėjų Sadio Mane ir Alano sportinė forma: "Net geriausiems planetos futbolininkams būna laikotarpių, kai žaidimas nesiklijuoja. Jie nerungtyniauja taip, kaip norėtume, bet tikrai nepamiršo, ką reiškia mušti įvarčius."

Tikisi nepraleisti įvarčio

Treneriui antrino ir krašto gynėjas Florianas Kleinas: "Sieksime, kad šiose rungtynėse išspręstume pastaruoju metu pasitaikusią problemą - progų realizavimą. Be abejo, lygiai taip pat svarbu nepraleisti įvarčio. Tačiau nebijome ir kelionės į Vilnių, nes žaisti ant dirbtinės dangos nebus didelė kliūtis."

"Red Bull" turės verstis be kelių svarbių žaidėjų. Traumas gydosi Isaacas Vorsahas, Valentino Lazaro, Franky Schiemeris, Havardas Nielsenas, Eddie Gustafssonas, o taip pat pastarajame mače su Graco "Sturm" susižeidęs Christianas Scwegleris. Tiesa, į rikiuotę po nedidelių sužeidimų grįžo Andy Ulmeris ir Stefanas Ilsankeris.

Prognozuojamos startinės sudėtys:

"Red Bull" (4-4-2): Gulacsi; Ulmer, Hinteregger, Ramalho, Klein; Mane, Kampl, Ilsenker, Meilinger; Soriano, Alan;

"Žalgiris: (4-5-1): Vitkauskas; Vaitkūnas, Perič, Skerla, Freidgeimas; Šilėnas, Kuklys, Komolov, Leliūga, Žulpa; Bilinski;