Anglijos čempionate rekordiškai mažėja anglų © Eurofootball.lt
Anglijos "Premier" lygoje rekordiškai mažėja anglų - "The Guardian" tyrimas atskleidė, kad pirmajame nacionalinių pirmenybių ture net du trečdaliai aikštėje pasirodžiusių futbolininkų buvo legionieriai.

Tai - blogiausias rezultatas šalies istorijoje. Jei 1992 metais anglai pirmąją dieną sudarė 73,1 proc., tai praėjusį savaitgalį rodiklis krito iki 34,1 proc. ir yra gerokai prastesnis nei analogiškas Ispanijoje, Vokietijoje, Italijoje ar Prancūzijoje.

Pažymima, kad šią vasarą tarp 61 žaidėjo, kurį įsigijo "Premier" lygos klubai, buvo vos dvylika anglų ir nei vienas iš jų nepersikėlė į komandą, kuri praėjusiame sezone pateko į stipriausiųjų aštuonetą.

Tiesa, "Premier" lygos vykdantysis direktorius Richardas Scudamore'as gynėsi, kad įtakos šiems procesams turėti neįmanoma: "Ne mūsų kaltė, kad šalyje gyvena tik 60 milijonų žmonių, o valstybių pasaulyje yra 212. Yra dalykų, kurie nuo mūsų nepriklauso."

Tiesa, per ketverius metus planuojama investuoti beveik 400 milijonų eurų į specialią programą, kuri turėtų skatinti vietinių jaunų futbolininkų tobulėjimą. Baiminamasi, kad nesiimant šių priemonių nukentės įvairių amžiaus grupių rinktinių rezultatai, kurie specialistų nedžiugina ir dabar.