Xavi apie artėjantį sezoną: svarbiausia - gerai startuoti Ispanijoje © Eurofootball.lt
Katalonijos klubo saugas Xavi patenkintas ekipos draugų pasirodymu ikisezoninio pasirengimo cikle ir mano, kad dabar komandai yra labai svarbu sėkmingai startuoti nacionalinėse Ispanijos pirmenybėse.

"Draugiškose rungtynėse atrodėme išties neblogai. Turint omenyje, kad tie žaidėjai, kurie žaidė Konfederacijų taurės varžybose, kartu treniravosi vos porą savaičių, pasirengimą sezonui vertinu teigiamai. Įgauname optimalią sportinę formą ir manau, kad būsime pasiruošę čempionato pradžiai. Sėkmingas startas bus nepaprastai svarbus visiems žaidėjams. Privalome tinkamai nusiteikti mačui su "Levante", nes tai - tarsi savotiškas pamatas", - svarstė katalonas.

Pasak futbolininko, papildomos motyvacijos komandos futbolininkams suteikia ir naujasis ekipos treneris Gerardo "Tata" Martino.

"Jis - puikus specialistas. Iš karto galima pajausti, kad treneris yra autoritetas. Į "Barcą" jis atsinešė milžinišką žinių bagažą, tad tuoj pat matyti, kad "Tata" - patyręs specialistas, puikiai išmanantis savo darbą", - tvirtino Xavi.

Kaip teigia vienas pagrindinių "Barcelona" žaidėjų, jį bei daugelį komandos senbuvių maloniai nustebino Neymaras: "Tas vaikinas tiesiog trykšta džiaugsmu žaisdamas futbolą. Mane asmeniškai pritrenkė jo noras rungtyniauti, paprastumas ir sugebėjimai aikštėje. Atrodo, kad jo visiškai neslegia naujokams būdingas spaudimas".

Ispanijos čempionato kovas "Barcelona" pradės jau šį savaitgalį. Pirmajame ture Primeros čempionų varžove bus Valensijos "Levante" ekipa. Dvikova 20 valandą Lietuvos laiku vyks Camp Nou stadione.