D.Moyeso vadovaujami "Manchester United" futbolininkai iškovojo "Community Shield" trofėjų (VIDEO) © Eurofootball.lt
Sekmadienio popietę „Wembley“ stadione buvo sužaistas mačas „Community Shield“ trofėjui laimėti. Dėl jo, kaip įprasta, varžosi Anglijos „Premier“ lygos ir FA taurės laimėtojai.

Šiemet dėl jo kovojo šalies čempionai „Manchester United“ ir į antrąjį Anglijos divizioną iškritęs, bet FA taurę iškovojęs „Wigan“ klubas.

Abi šios komandos po praėjusiojo sezono pakeitė vyriausiąjį trenerį: ilgametį „raudonųjų velnių“ strategas Seras Alexas Fergusoną, pasitraukusį iš didžiojo futbolo, pakeitė „Everton“ treneris Davidas Moyesas, tuo tarpu „Wigan“ gretose seniau „Bolton“ ekipai vadovavęs Owenas Coyle‘as pakeitė į jau minėtą „irisų“ ekipą išvykusį Roberto Martinezą.

Rungtynių pradžioje, kaip ir buvo galima tikėtis, iniciatyvą perėmė „Manchester United“ ekipa, tačiau varžovų smarkiai nespaudė.

D.Moyeso auklėtiniai į priekį išsiveržė jau 6-ąją minutę, kuomet po pozicinės atakos įvartį įmušė puolėjas Robinas van Persie.

Po įvarčio Anglijos čempionai protingai žaidė su kamuoliu ir nepaleido iniciatyvos iš savo rankų, o varžovams šimtaprocentinių progų susikurti neleido.

Antrajame kėlinyje vaizdas pernelyg nesikeitė ir „Manchester United“ ekipa kontroliavo žaidimo eigą bei rezultatą.

Savo iniciatyvą 59-ąją minutę „raudonieji velniai“ pavertė dar vienu įvarčių. Antrąjį tikslų smūgį į savo sąskaitą įsrašė R.van Persie, nors kamuolys į Scotto Carsono vartus įriedėjo po nemažo rikošeto.

Per likusį pusvalandį „Wigan“ futbolininkai rimtesnių progų taip ir nesusikūrė, todėl Davido Moyeso vadovaujami „Manchester United“ futbolininkai išsaugojo pranašumą ir šventė pergalę bei iškovotą „Community Shield“ trofėjų.

„Manchester United“ 2 – 0 „Wigan“
6‘ [1 – 0] R.van Persie
59‘ [2 – 0] R.van Persie